Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Avís del Servei Meteorològic per l'arribada del primer front fred de la temporada

Avís del Servei Meteorològic per l'arribada del primer front fred de la temporada

A l'Alt Pirineu, l'entrada d'aire polar farà baixar la temperatura entre 13 i 18 graus, amb mínimes de -10ºC als cims. Des d'aquest dissabte es preveu nevades amb una cota que pot arribar puntualment als 600 metres
Previsió de l'SMC pel cap de setmana
25/10/2018 20:05

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ja ha emès un avís per l'arribada de la primera massa d'aire àrtic d'aquesta temporada, que produirà una baixada notable de la temperatura, especialment a l'Alt Pirineu. Vindrà acompanyada d'una pertorbació que donarà lloc a vent fort del nord i a precipitacions que localment podran ser abundants i en forma de neu a cotes mitjanes i altes de les comarques pirinenques i també del Prepirineu.

Els termòmetres començaran a baixar dissabte i tocaran fons entre diumenge i dilluns. A les cotes altes del Pirineu la temperatura podrà baixar entre 13 i 18 graus. Això es traduirà en unes mínimes per sota dels -10º C. Fora d'aquesta zona es preveuen davallades d'entre 8 i 13 graus, amb glaçades en alguns punts de l'interior de Catalunya entre dilluns i dimarts.

Pel que fa a precipitacions, se n'esperen a partir de dissabte al matí i durant les primeres hores de diumenge. Afectaran qualsevol punt de Catalunya, però al Pirineu seran en forma de neu a partir dels 900 metres al sector occidental, mentre que a la resta es mantindrà al voltant dels 1.300. Allà on nevi es podran acumular més de 20 centímetres de gruix per sobre dels 1.400 metres. Per tot plegat, l'SMC ha emès un avís de Situació Meteorològica de Perill.

A banda, diumenge el vent bufarà fort del nord als dos extrems de Catalunya -Alt Empordà i Terres de l'Ebre- fet que alterarà l'estat de la mar. De cara a dilluns i dimarts, la possible formació d'una depressió a la Mediterrània podria produir una ventada general i un temporal marítim.