Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Avís per onada de calor, amb màximes de fins a 37 graus al Pirineu

Avís per onada de calor, amb màximes de fins a 37 graus al Pirineu

A la Seu, el Servei Meteorològic preveu que s'arribi als 33º i que la temperatura comenci a baixar la setmana vinent amb ruixats puntuals. L'alerta se centra en la plana de Lleida, l'Alt Empordà i les Terres de l'Ebre
Previsió de temperatura màxima a les capitals de comarca (MeteoCat)
03/08/2018 10:25

La Direcció General de Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per l'onada de calor que afecta de manera generalitzada tot el territori català, des d'aquest dijous fins a mitjans de la setmana vinent. Les temperatures màximes extremes afectaran tot el territori, amb l'excepció de les comarques de Pirineu, on tot i això les màximes poden arribar aquest divendres i dissabte fins als 37 graus en poblacions com Tremp i Oliana.

En el cas de la Seu d'Urgell, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu unes màximes de 33 graus en aquest episodi. Els valors més elevats s'esperen a l'Alt Empordà, la plana de Lleida i les Terres de l'Ebre, on es pot arribar fins als 38 graus. Al Pirineu, tot i que també es notarà la forta calor, es preveuen ruixats de tarda al llarg de tots aquests dies, en forma de tempestes locals i disperses. Seguint el seu protocol intern i d’acord amb aquesta situació, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

Consells per afrontar la calor

Protecció Civil aconsella, davant l'episodi de calor i temperatures extremes, hidratar-se sovint, evitar el carrer en les hores de màxima insolació i fer esport en les hores de menys calor, ja sigui a primera hora del matí o al vespre. A més, per als col·lectius més vulnerables com persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran, cal que s'hidratin sovint, encara que no tinguin sensació de set, i en cas de familiars o veïns que viuen sols visitar-los i assegurar-se que s'hidraten.

D'altra banda, en cas de no disposar de ventilador o aire condicionat, Protecció Civil aconsella passar almenys un parell d'hores en indrets climatitzats, com poden ser un espai comercial o una biblioteca.