Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Èxit de la inauguració de la Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà, a càrrec d'Antoni Bolinches

Èxit de la inauguració de la Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà, a càrrec d'Antoni Bolinches

La propera activitat oberta a tothom serà la Nit d'Arts, aquest dimecres a l'Estany
15/07/2014 13:10

Ple de gom a gom al Museu Cerdà per a la inauguració, aquest dilluns a la nit, de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà 2014. A la lliçó inaugural, el psicòleg clínic i sexòleg barceloní Antoni Bolinches va parlar sobre la recerca de la felicitat personal, una temàtica que va deixar petita la capacitat de la sala de convencions, amb públic dempeus als passadissos.

El proper acte obert a tothom de la setmana universitària serà la Nit d'Arts, una espectacular combinació de música i dansa i llum en el marc de l'Estany de Puigcerdà a càrrec del grup Brodas Bros, que tindrà lloc aquest dimecres a la nit.

Antoni Bolinches va explicar les claus per assolir la felicitat personal i va assenyalar que aquesta depèn de tres grans “facilitadors”: congruència interna, realització personal i amor harmònic. Aquests factors, però, topen sovint amb els seus “antagònics”: sentiment de culpa, buit afectiu i sentiment d’inferioritat.

Bolinches admet que “la immaduresa pot donar felicitat”, però hi afegeix que aquest tipus de satisfacció “és hipotecada, perquè es desmunta fàcilment quan alguna cosa no va bé”. En canvi, “la felicitat que dura és la de la persona que madura, tot valorant els propis defectes i virtuts”. Quatre vies fonamentals d’aquesta felicitat duradora han de ser: autoestima, autoimatge, autoconcepte i competència sexual. En el torn de conversa amb el públic, el ponent hi va afegir que l’enveja sempre és un enemic de la felicitat personal i que la solució és canviar aquesta enveja per admiració, cosa que ajuda a millorar.

Conveni amb el Departament d'Agricultura

La inauguració va comptar amb les intervencions de l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira; la secretària general de la Universitat Ramon Llull, Anna Berga, i el president de l’Associació Universitària de Cerdanya, Francesc Armengol. En els parlaments es va destacar el manteniment de les xifres de participants i d’una graella de cursos equilibrada.

La Universitat d’Estiu de Puigcerdà segueix apostant per treballar amb gent del territori. En aquest sentit, aquest dilluns s’ha anunciat la signatura d’un conveni amb el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya per tal que els propers anys la Universitat d’Estiu incorpori cursos específics dedicats al món ramader i al medi ambient. Això referma l’aposta per la celebració, a la Cerdanya de jornades temàtiques anuals d’àmbit nacional, tal com ja es fa des de fa uns anys amb col·lectius com ara el món mèdic, la infermeria i la psiquiatria.