Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Èxit de la segona campanya de captació de donants de moll de l'os a la Seu

Èxit de la segona campanya de captació de donants de moll de l'os a la Seu

El registre de la capital alturgellenca suma 44 nous donants, essent el nucli per habitant amb més donants de l’Estat Espanyol
Donació de Moll de l'Os
23/10/2007 13:33

La segona campanya de captació de donants de moll de l’os a la Seu d’Urgell ha aconseguit aquest dilluns al Centre Cívic el Passeig la inscripció de 44 nous donants. La iniciativa solidària, que coincidia amb una jornada d’extracció de sang, torna a viure un nou èxit tenint en compte que una de cada tres persones que van donar sang, també va sumar-se a la campanya per a la donació de medul.la òssia.

Una de les integrants del col•lectiu que promou les donacions, Montse Guiu, ha qualificat els alturgellencs “d’extraordinàriament solidaris”, ja que a la nostra ciutat hi ha un banc de donants de moll de l’os de més de 150 persones. Aquest xifra converteix la Seu en la població de l’estat espanyol amb més registres per número d’habitants. A l'Estat espanyol només s'inscriuen mensualment entre 300 i 400 donants.

Guiu ha volgut agrair la col.laboració “de totes aquelles persones que s’han volgut informar i que han decidit inscriure’s”. Així mateix, Guiu ha fet incidència en el fet que “la gent l'únic que necessita és informació, i és evident que aquest tipus de campanyes en hospitals de referència faria possible un important augment del banc de donants de moll de l’os arreu del país". Guiu ha especificat que “actualment la donació ja no requereix anestèsia ni hospitalització i el procediment és molt més senzill del que sembla'.

El col.lectiu també duu a terme xerrades informatives i de sensibilització a estudiants de segon curs de Batxillerat.

Per la seva banda, els professionals responsables de l'extracció de sang d'ahir a la Seu d'Urgell, desplaçats des de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, han fet una valoració positiva de la jornada, en la qual es va poder pogut recollir unes xifres òptimes per mantenir les reserves de sang del Banc de Sang i de Teixits de Catalunya. Aquest dilluns s’han fet 133 donacions de sang.