Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Èxit del curs de Llengua de Signes Catalana

Èxit del curs de Llengua de Signes Catalana

La regidoria de Serveis Socials de la Seu ja prepara una nova edició per a la tardor vinent. Les classes es fan a l'Alberg La Valira
Llenguatge de signes
30/04/2008 16:25

Durant aquest mes d’abril s'ha fet a la Seu d’Urgell el curs de llengua de signes catalana adreçat a totes aquelles persones interessades en adquirir coneixements bàsics en el Llenguatge de Signes en Català (LSC).

La regidora de Serveis Socials, Anna Vives, destaca l'"èxit de participació, fet que ha comportat obrir una llista d’espera per a la propera edició d’aquest curs”. Vives es mostra satisfeta "del nivell de la formació donada que ha cobert totes les expectatives respecte els continguts del curs”.

El curs l'ha impartit una professora de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) i s'ha fet a l’alberg La Valira. Des de FESOCA s’ha valorat la important participació dels urgellencs i urgellenques. El proper curs es farà la tardor vinent.

Els alumnes d’aquest curs han pogut adquirir un nivell de comprensió i expressió en el LSC bàsic que faciliti l’intercanvi comunicatiu amb les persones sordes. Alhora, es fomenta el respecte i comprensió cap a aquestes persones. Els alumnes del curs, provinents de la Seu però també d’Andorra i comarques veïnes, han obtingut un certificat d’assistència.

Els cursos es van iniciar arran de la demanda realitzada per la família d'una persona sorda. D’aquesta manera, des de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell es va satisfer aquesta mancança de formació especialitzada. L'activitat també ha rebut el segiment del programa ‘In situ’ d’Andorra Televisió, que li va dedicar un reportatge.