Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Èxit dels cursos d'informàtica de l'Esplai per a la Gent Gran de la Seu

Èxit dels cursos d'informàtica de l'Esplai per a la Gent Gran de la Seu

El pròxim seminari s'impartirà el pròxim mes de febrer i té 24 places
Esplai de la Gent Gran - Aula d'Informàtica
12/01/2008 09:14

L'Esplai per a la Gent Gran de la fundació 'la Caixa' de la Seu d'Urgell comença els cursos d'informàtica del 2008 amb manca de places i llista d'espera. El pròxim curs s'iniciarà el mes de febrer i té 24 places. S'organitza en dos nivells, iniciació i avançat, amb un total de quatre hores setmanals per a cada bloc d'ensenyament. El centre disposa d'una aula d'informàtica anomenada Cibercaixa amb dotze ordinadors d'última tecnologia i pissarra tàctil digital connectada a l'ordinador del professor. Segons ha manifestat la presidenta de l'Esplai, Carme Carbonell, 'un dels objectius de la fundació és donar la possibilitat a la gen gran d'iniciar-se en les noves tecnologies'.

L'Esplai de la Fundació 'la Caixa' actualment té un total de 1.060 socis i, a més dels cursos d'informàtics, també s'hi fan tallers de memòria, cant de coral, dibuix, costura i gimnàstica de manteniment. Aquest últim taller té una afluència notable, amb més de cent participants a cada sessió. La resta de tallers tenen una inscripció d'entre 10 i 40 assistents. Les instal·lacions disposen d'una sala d'actes d'ús polivalent amb equipament d'àudio i vídeo amb pantalla gran. Cada dia hi passen més de 100 persones de la Seu d'Urgell i pobles veïns. Les activitats preferides dels socis són les cartes i el ball dels diumenges.

Respecte als cursos d'informàtica, la presidenta de l'esplai, Carme Carbonell, ha explicat que 'l'experiència del primer curs d'informàtica va ser molt satisfactòria, ja que la majoria s'adapta bé i després es compra el seu ordinador'. A més, ha volgut remarcar que 'l'aula d'informàtica s'obrirà una hora a les tardes per poder practicar'. L'espai Cibercaixa va ser inaugurat el passat 30 de maig del 2007, juntament amb les reformes de les instal·lacions, que es van ampliar i van millorar en accessibilitat i equipaments.

Carbonell ha anunciat, en declaracions a l'ACN, que aquest el pròxim febrer també comença un taller de teatre, experiència pionera a l'esplai, i ha afegit que del taller el més important és 'que la gent es coneix i es diverteix'.