Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Batalla demana un acostament entre Medi Ambient i el col.lectiu de pescadors

Batalla demana un acostament entre Medi Ambient i el col.lectiu de pescadors

L’alcalde de la Seu considera que cal buscar noves fórmules per tramitar el tiquet de pesca La Generalitat ja ha anunciat l’ampliació dels sistemes d’expedició dels permisos
Batalla - Pesca
16/03/2009 17:55

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha fet arribar a la directora general de Medi Natural, Núria Bonaventura, el seu suport als pescadors de la Seu i comarca que han expressat els últims dies el seu malestar per la implantació del nou sistema d’obtenció de tiquets per a la pràctica de la pesca. Batalla ha transmès a la Generalitat “la seva solidaritat amb el col.lectiu” i ha demanat que es busquin noves fórmules per a la l’expedició dels permisos.

En una carta, l’alcalde urgellenc ha assenyalat que "tot i que la incorporació de les noves tecnologies per aconseguir el tiquet és una bona notícia i una excel.lent fórmula per a facilitar els tràmits”, no té en compte “la fractura territorial i generacional al Pirineu". Afegeix que tampoc respecta "un període de transició entre el mòdul clàssic i l’actual sistema".

Per Batalla, establir com a única via d'expedició Internet, i, a més, sense un rodatge previ, “no només desconcerta a molts pescadors, sinó que també bloqueja qualsevol solució alternativa si el sistema falla, com ha passat aquest cap de setmana”.

Així mateix, la carta especifica que “encara existeixen força territoris de muntanya que tenen un accés nul o bé molt limitat a Internet”. A aquest fet Batalla hi suma que “moltes persones que pesquen als nostres rius són gent gran que no està habituada a utilitzar les noves tecnologies i a fer pagaments per la xarxa amb la seva targeta de crèdit”.

Com a reflexió final, Batalla insta l’administració “a fer un esforç per acostar al màxim les posicions contraposades que puguin existir amb el col.lectiu de pescadors”. Batalla assegura que ha constatat que el sector de la pesca té la sensació que és vist pel departament de Medi Ambient “com un depredador dels rius i no pas com el principal conservador d’aquests”.

De moment, la directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura, ha explicat aquest cap de setmana que el departament està estudiant la possibilitat que les vies ja establertes per treure els tiquets de pesca com Internet, les seus de Medi Ambient, dels Parcs Naturals o Parcs Nacionals s'hi afegeixi el telèfon mòbil, el 012 i el caixer automàtic. Aquesta mesura s’està estudiant perquè s’ha evidenciat mancances a l'hora de treure els tiquets via web.

La pàgina del Departament aquest divendres es va col•lapsar. Medi Ambient ha decidit no multar als pescadors sense permís durant 3 setmanes. Durant aquest període de temps s’habilitaran més mecanismes de comunicació i de difusió d'obtenció dels tiquets.