Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Batalla i Corbacho acorden una interlocució permanent per a la qüestió dels fronterers

Batalla i Corbacho acorden una interlocució permanent per a la qüestió dels fronterers

L'alcalde es mostra satisfet per la predisposició del ministre a atendre les demandes dels urgellencs que treballen a Andorra La reunió s'ha centrat en les qüestions que pot resoldre directament l'Estat espanyol
Albert Batalla i Celestino Corbacho
03/09/2009 16:18

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i el Ministre de Treball, Celestino Corbacho, han acordat establir una interlocució permanent entre les dues institucions que representen per abordar la situació dels treballadors transfronterers. L'acord s'ha produït aquest migdia en una reunió mantinguda a Madrid.

L'alcalde urgellenc ha exposat al ministre de Treball les demandes d'aquest col·lectiu “tan singular de treballadors que viuen a la Seu i a la comarca, desenvolupen la seva jornada laboral al Principat d'Andorra i tenen una problemàtica pròpia sobretot vinculada a determinades prestacions de la Seguretat Social”.

Corbacho i Batalla han revisat conjuntament l'estudi que l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va elaborar abans de l'estiu i s'han centrat sobretot en els temes referits a la Seguretat Social, ja que les qüestions fiscals depenen molt principalment de l'evolució econòmica del Principat d'Andorra i del seu encaix amb la Unió Europea.

Les peticions concretes de l'alcalde de la Seu han estat que els fronterers puguin cobrar directament la prestació d'atur dels períodes cotitzats a l'Estat espanyol si aquests perden la feina a Andorra; que es recuperi la pensió especial prevista per als immigrants retornats de 390 € durant 18 mesos que va existir des de 1992 fins al 2006 també per als fronterers quan perdien la seva feina a Andorra; que el Ministerio estudiï una cotització voluntària de la Seguretat Social espanyola a través de la CASS i, finalment, que es garanteixi la cobertura del 100% de les despeses sanitàries de titular i familiars, tant a la sanitat catalana com a la resta de països de la Unió Europea.

Segons l'alcalde urgellenc, el ministre de Treball es mostra sensible amb les peticions però remarca que les solucions necessiten feina i temps, ja que en determinats casos és necessària una interlocució amb el Govern andorrà. Batalla ha valorat positivament aquesta reunió i també la sensibilitat que ha demostrat el Ministre de Treball davant les demandes del col·lectiu transfronterers.