Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Batalla lamenta que el Govern descarti la gratuïtat del túnel del Cadí per a les empreses

Batalla lamenta que el Govern descarti la gratuïtat del túnel del Cadí per a les empreses

El diputat de CiU considera "escandalós" que Nadal plantegi tornar a fer pagar als conductors de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà
Galeria d'evacuació del Túnel del Cadí
14/02/2008 16:43

El diputat de CiU i tinent d’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha lamentat aquest matí que el conseller de Política Territorial o Obres Públiques, Joaquim Nadal, descartés totalment la gratuïtat del peatge del túnel del Cadí per a les empreses amb domicili fiscal a l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà.

Segons Batalla, aquesta és una reclamació del territori que pretén millorar les relacions comercials i el creixement econòmic de les tres comarques, i "el fet que la Generalitat la descarti completament és un fet extremadament greu".

El diputat nacionalista també s’ha mostrat preocupat per la "intenció declarada del conseller de tornar a fer pagar el peatge als veïns de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà en cas que es desdobli el túnel". Segons CiU, “quan es plantegi el desdoblament del túnel, s’hauran d’abordar formes de pagament que no suposin tornar el peatge als residents”.

Pel que fa a la gratuïtat del peatge per a les empreses, Batalla ha presentat aquest matí al registre del Parlament una proposta de resolució que demana la bonificació del 100% per a les empreses alturgellenques, cerdanes i berguedanes. Aquesta proposta ja va ser presentada i defensada per CiU, l’any passat, però no va prosperar a causa dels vots contraris del PSC, ERC i ICV.

Batalla també considera que Joaquim Nadal "no respecta les resolucions del Parlament de Catalunya", en referència a la proposta aprovada per unanimitat el 17 d’octubre de 2007. Aquell text encomanava al Grup de Treball de Peatges "estudiar les màximes bonificacions a les empreses de la zona per als peatges especialment cars i sense cap altra alternativa de pas, com ara els del túnel del Cadí". CiU assegura que "el Grup de Treball de Peatges no ha fet un pas per donar resposta a aquesta reclamació". El diputat urgellenc creu que "aquesta actitud d’obviar els acords parlamentaris per part d’alguns partits del Govern, com ha passat recentment amb la votació del túnel del TGV pel centre de Barcelona, afebleix la democràcia i deslegitima les nostres institucions".