Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Batalla reclama el traspàs de les beques abans de l'estiu

Batalla reclama el traspàs de les beques abans de l'estiu

El diputat de CIU insta al Parlament a iniciar el curs 2009-2010 amb un sistema d'ajuts propi La moció nacionalista vol ajudar a pal.liar els efectes de la crisi econòmica entre els joves
Albert Batalla
16/04/2009 11:17

El diputat de CiU, Albert Batalla, ha reclamat que el Parlament de Catalunya es posicioni de forma solemne en el traspàs de les beques, pendent des del 2001. En una interpel·lació sobre polítiques de joventut, el diputat nacionalista ha avançat que “CiU inclourà aquest punt en la Moció subsegüent i exigirà el traspàs dels ajuts abans de l’estiu per iniciar el curs 2009-2010 amb un sistema propi”. Per Batalla, aquest pas "ajudarà a mitigar els efectes de la crisi econòmica sobre els joves, un dels principals afectats per la situació actual".

“Els joves són els principals perjudicats per la crisi econòmica i el Govern de la Generalitat i el Parlament no poden quedar al marge d’aquesta situació crítica”, ha explicat Batalla. Pel diputat nacionalista, "els pilars fonamentals del procés d’emancipació d’una persona jove són els estudis, la feina i el pis” i la conjuntura actual agreuja aquest procés "ja que dificulta l’accés i la qualitat a cadascun d’aquests tres àmbits: formació, ocupació i habitatge".

Batalla proposa actuar per resoldre la situació. Pel que fa a la formació, assenyala que “ha plogut molt i ha arribat el moment que el Parlament adopti un acord de forma solemne per tancar aquesta qüestió”. I hi afegeix: “Ens hem de plantar, tenint en compte que una de les reivindicacions principals dels estudiants sobre el procés de Bolonya és, justament, com es resol l’accés als ajuts”.

El segon pilar és, segons Batalla, l’ocupació. El diputat recorda que la taxa d’atur jove se situa en torn el 26’52%; la temporalitat és de 56’78%; hi ha menys feina, el nombre de joves a l’atur ha augmentat un 81% en un any amb un increment mitjà del 64’82%. Per tot això, reclama “la materialització en dos mesos de l’Acord per a l’Ocupació Juvenil a Catalunya”.

Finalment, el tercer pilar del procés d’emancipació dels joves és l’habitatge. En aquest àmbit, Batalla ha explicat que “la moció de CiU inclourà la petició immediata del traspàs dels recursos de la Renda Bàsica d’Emancipació (RBE) per unificar-los al programa d’ajuts al lloguer per a joves que realitza la Generalitat”.