Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Bellestar acull la inauguració oficial de curs de les Escoles Agràries

Bellestar acull la inauguració oficial de curs de les Escoles Agràries

Durant la jornada el Departament d'Agricultura ha avançat que aquest novembre ja estarà a punt el nou Centre de Testatge de races autòctones
Inauguració oficial del curs 2017-2018 de les Escoles Agràries, a Bellestar
22/09/2017 20:40

L'Escola Agrària del Pirineu, a Bellestar, ha estat escollida enguany per acollir l'acte oficial d'inauguració de curs de les escoles agràries del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat. La jornada ha estat presidida pel director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, que ha animat la gent jove a apostar pel sector primari i ha elogiat "el magnífic treball de professors, directors i serveis centrals per posar en valor aquesta formació".

Mòdol ha destacat que, tot i les dificultats que presenta, "el món agrari té un futur brillant per davant" i que l'administració ha de treballar perquè en el sector "hi hagi gent com més va més preparada" per tal de treure més rendiment al medi rural. En aquest sentit, el responsable d'Alimentació ha recordat que a les escoles agràries i a les universitats "hi ha la llavor de l'agricultura del país pels propers anys".

Actualment els centres oficials de formació agrària del DARP estan rebent cada any uns 800 nous inscrits. Unes dades que Carmel Mòdol considera molt esperançadores i a les quals hi suma l'augment de la formació no presencial i de cursos no reglats, com ara la formació específica en formatges en el cas del Pirineu. "Això fa que el sistema sigui altament eficient", conclou.

A l'acte també hi ha intervingut el cap del Servei de Formació Agrària, Joan Salvador Minguet, que ha avançat que aquest novembre vinent l'escola de Bellestar ja té previst incorporar el Centre de Testatge de la Raça Bruna, que ha d'ajudar a millorar la qualitat i la genètica de la vaca autòctona del Pirineu. Les obres són a punt de finalitzar i aquest hivern ja s'hi podrà començar a treballar.

La inauguració oficial del curs ha inclòs una visita guiada a les instal·lacions, una presentació de cada escola per part dels alumnes i un aperitiu per als assistents.