Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Benvinguda al primer nadó del 2020 al Sant Hospital de la Seu

Benvinguda al primer nadó del 2020 al Sant Hospital de la Seu

El primer naixement de la nova dècada a l'Alt Urgell ha estat el de la Lina. L'Ajuntament urgellenc ha felicitat els pares, veïns de Coll de Nargó
02/01/2020 11:55

Aquest dimecres, dia de Cap d'Any, ja s'ha produït el primer naixement de l'any 2020 al Sant Hospital de la Seu, que és també el primer de la dècada a l'Alt Urgell. El primer nounat d'enguany a la comarca és la Lina, una nena de Coll de Nargó. El part, que es va dur a terme amb normalitat, es va produir al migdia (13.05 h) i la Lina va arribar al món amb un pes de 3,030 quilos.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, s'ha apropat aquest dijous a l'hospital urgellenc per felicitar la mare, la Joana, i el pare, l'Arnau. Fàbrega ha estat acompanyat del vicealcalde, Francesc Viaplana; la tinent d'alcalde d'Atenció a les persones, Marian Lamolla, i del nou director assistencial del centre mèdic, Vladimir Lazo.

Des del Sant Hospital, tot coincidint amb el primer naixement de la dècada, han informat que aquest darrer any 2019 a la Seu d'Urgell hi ha hagut 107 naixements, dels quals el 64% han estat eutòcics; és a dir, que s'han desenvolupat pel procediment normal. Una xifra que supera per poc la del 2018, quan el centre urgellenc va dur a terme 106 parts.

Irene Rendé Antequera, primera pirinenca de la dècada

D'altra banda, el primer nadó de la dècada a l'Alt Pirineu ha nascut a Tremp aquest dimecres mateix, dia 1, poc després de començar el 2020 (a la 1.36 de la matinada). És la Irene Rendé Antequera, que va néixer a l'Hospital Comarcal del Pallars. Els seus pares són la Vanessa, de 23 anys, i el Francesc, de 24 anys, veïns de Tremp.

  • Benvinguda a la Lina, primer nadó del 2020 al Sant Hospital de la Seu
  • Vanessa Antequera i Francesc Rendé, amb la Irene, primer nadó del 2020 a l'Alt Pirineu (Foto: Pediatria dels Pirineus)