Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Boí Taüll estrenarà aquest dissabte la temporada després de la incertesa de les darreres setmanes

Boí Taüll estrenarà aquest dissabte la temporada després de la incertesa de les darreres setmanes

La consellera Chacón afirma que el Govern tenia "claríssim que no deixaria caure en cap moment" el complex de neu
La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, pujant amb el telecadira a l'estació de Boí Taüll (Foto: ACN)
29/11/2019 19:27

Després d'un any complicat, per la incertesa de la continuïtat de l'estació d'esquí de Boí Taüll i del Resort del Pla de l'Ermita, al complex ja ho tenen tot a punt per estrenar la temporada aquest dissabte. La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha visitat l'estació des d'on ha afirmat que el Govern tenia "claríssim" en tot moment que no "deixarien caure l'estació". Chacón ha refermat el compromís amb el futur de l'equipament per la importància que té a l'Alta Ribagorça, ja que suposa un impacte econòmic i social de 10,8 milions d'euros i la generació de més del 17 per cent dels llocs de treball de tota la comarca. D'altra banda, Boí Taüll ha estat reconeguda com a millor estació d'esquí d'Espanya per segon any consecutiu, amb els premis World Ski Awards.

Segons les dades de l'estudi d'impacte econòmic i social de l'estació, per cada euro ingressat en forma de forfet es generen 7,8 euros en forma de Valor Afegit Brut (VAB) o, el que és equivalent, per cada euro invertit en infraestructures i manteniment per part d'Actius de Muntanya S.A. es generen 15,3 euros en forma de VAB en el conjunt de l'economia comarcal.

Chacón ha recordat que el Departament d'Empresa i Coneixement ha fet "un gran esforç" per mantenir aquestes instal·lacions, destinant-hi més de 2,5 milions d'euros a través d'AVANÇSA. Això, segons la consellera, és una mostra més de "l'aposta del Govern pel territori i per la seva gent".

En aquest sentit, també ha recordat que el passat 12 de novembre es va autoritzar a les empreses públiques Actius de Muntanya, S.A, -que depèn d'Empresa i Coneixement-, i a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), -que depèn de Territori i Sostenibilitat-, a formalitzar un conveni de cooperació en la direcció de la gestió de l'estació d'esquí de Boí Taüll durant la temporada 2019-2020.

El conveni determina que la titularitat de l'activitat de l'estació continuarà sent d'Actius de Muntanya i s'ocuparà de les relacions amb els treballadors, col·laboracions mercantils, proveïdors, empreses subministradores d'energia i també amb les Administracions Públiques.

Pel que fa a Ferrocarrils, col·laborarà en la direcció de gestió de l'activitat de l'estació d'esquí i elaborarà un pla de viabilitat de la gestió i explotació del negoci, així com un pla d'inversions que haurà de lliurar al Govern en acabar la temporada 2019-2020. El Govern, segons el pla de viabilitat, fixarà com FGC passa a ser el nou titular de l'explotació.

Chacón ha dit que el pla de viabilitat és un pla econòmic i estratègic i ha afirmat que les conclusions d'aquest pla no són determinants perquè l'estació de Boí Taüll passi a formar part del grup de FGC.

Boí Taüll, millor estació d'esquí d'Espanya

Boí Taüll ha estat reconeguda com a millor estació d'esquí d'Espanya per segon any consecutiu, segons els premis World Ski Awards. Aquest passat dissabte 23 de novembre es va celebrar el tradicional certamen, on es premien les millors estacions d'esquí del món en l'àmbit global, que va guanyar Val Thorens (França). Per països, Boí Taüll va ser la millor a Espanya i Vallnord a Andorra.

El director de l'estació ha fet entrega del guardó a la consellera Chacón durant la seva visita a Boí Taüll.

Esquiades.com culmina la compra dels hotels i apartaments del Resort de Boí Taüll

Cal recordar que a través de Gestboí, S.L.U, la marca Esquiades.com ha adquirit l'Hotel Romànic, Apartaments La Solana i la gestió de l'Hotel Taüll a la societat Promocions Turístiques de la Vall. La companyia, amb seu a Reus, assumeix la Unitat Productiva en el seu conjunt, adquirint la propietat dels hotels i subrogant a les persones que treballaven en ells, fet que assegura l'ocupació de 53 treballadors.

El Jutjat Mercantil número 5 de Barcelona ha ratificat l'adquisició per part d'Esquiades.com de l'Hotel Romànic, els Apartaments La Solana, i del contracte de gestió de l'Hotel Taüll per tres anys, tots ells pertanyents al Resort Boí Taüll. L'oferta es va presentar el passat 8 d'octubre al Jutjat, sent l'única en un procés que va ser públic i de lliure concurrència.

Esquiades.com assumeix d'aquesta manera el conjunt de la Unitat Productiva; adquireix la propietat dels hotels i instal·lacions associades als mateixos i també subroga als 53 empleats que treballen en els diferents immobles, garantint la continuació de la seva ocupació. En aquest sentit, Rafael Fuertes, fundador d'Esquiades.com ha destacat que "és una satisfacció continuar ajudant a la Vall de Boí, una destinació turística sensacional". Aproximadament, l'Hotel Romànic, els apartaments La Solana i l'Hotel Taüll suposen el 50% dels llits que hi ha al Resort de l'estació d'esquí catalana.