Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Bolvir ja compta amb un plançó del Pi de les Tres Branques

Bolvir ja compta amb un plançó del Pi de les Tres Branques

La prolongació de l'arbre s'ha plantat al municipi cerdà com a resposta a l'atemptat que va patir l'exemplar original, al Berguedà
29/07/2014 10:03

El municipi de Bolvir ja compta amb una prolongació d'un dels símbols dels Països Catalans: el Pi de les Tres Branques. Aquest dissabte passat al migdia, una quarantena de persones han ajudat a plantar un plançó de l'arbre, portat des del Berguedà, al poblat iberoromà de Castellot de Bolvir.

L'acte era organitzat per Cerdanya per la Independència, l'assemblea comarcal de l'ANC. Un veí de la zona s'ha ofert a fer-se càrrec de l'arbre i a cuidar-lo durant aquests primers mesos.

La iniciativa va sorgir, a la Cerdanya i en d'altres comarques, com a resposta a l'atemptat que va sofrir ara fa dos mesos el Pi original quan uns desconeguts van arrencar una de les branques. L'objectiu ara és implantar la presència de pins de tres branques en totes les comarques catalanes.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de Bolvir, Bartomeu Baqué. L'arbre és un obsequi de l'associació 'Berga per la Independència' i els membres de l'assemblea sectorial de l'ANC a la Cerdanya han volgut col·locar-lo en un lloc "emblemàtic" del poble, al Castellot de Bolvir.