Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Bombers de la Generalitat participen en un curs a Vielha per a sanitaris

Bombers de la Generalitat participen en un curs a Vielha per a sanitaris

07/05/2008 19:45

La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments ha informat que els Bombers de la Generalitat participen des d’aquest dimecres i fins diumenge en el II Curs de tripulants HEMS (Helicopter Emergency Medical Service) que se celebra a Vielha (Val d'Aran).

El curs està organitzat pel Servici Aranés Dera Salut (Conselh Generau d'Aran), juntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), els Bombers de la Generalitat i l'empresa d'helicòpters TAF. Va adreçat a metges i infermers que hagin de treballar en helicòpters sanitaris, seguint la normativa europea d'aviació.

Els alumnes rebran una formació teòrica i pràctica sobre transport de pacients crítics, rescats en accidents de muntanya i normativa aèria, entre d'altres.

Com a representants dels Bombers de la Generalitat hi participaran el doctor i responsable del GEM (Grup d'Emergències Mèdiques) Miquel Vidal; l'inspector i responsable del GRAE (Grup d'Actuacions Especials) Santiago Lleonart; el cap de parc de Bossòst i membre dels GRAE de la Val d'Aran, Josep Maria Cau, i altres bombers d'aquest grup.

La participació dels Bombers de la Generalitat se centrarà en una classe que s’impartirà sobre els rescats en accidents de muntanya i el material utilitzat. Diumenge a partir de les 11.30 hores duran a terme una classe teòrica i una demostració pràctica amb helicòpter sobre les maniobres de rescat amb grua. L’activitat es farà a l'heliport del costat de l'hotel Husa Tuca de Betren, que és on es du a terme el curs.