Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Bona ocupació turística a l'Alt Urgell durant la primera quinzena d'agost

Bona ocupació turística a l'Alt Urgell durant la primera quinzena d'agost

Els establiments han omplert entre el 75 i el 80 per cent de la places hoteleres. El balanç de la temporada d'estiu dependrà de l'evolució epidemiològica i de l'impacte de l'anul·lació d'esdeveniments culturals i socials
La Seu d'Urgell (Foto d'arxiu/ACN)
27/08/2020 11:55

L'ocupació turística durant la primera quinzena d'agost ha estat d'entre el 75 i el 80 per cent a l'Alt Urgell. Tenint en compte la crisi sanitària de la COVID-19, el president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell (AHAU), Miquel Àngel Sánchez, ha valorat positivament aquesta dada. "S'ha mogut molta gent i hem superat les previsions inicials, aquí i a la resta del Pirineu", ha afirmat.

Sánchez ha incidit en el fet que el sector segueix tots els protocols de prevenció per evitar contagis per coronavirus i ha assenyalat que "alguna cosa s'està fent bé", ja que els brots que han sorgit a la Seu d'Urgell no provenen d'aquest àmbit. "Això demostra que oferim garanties", ha remarcat. El col·lectiu de l'hoteleria i la restauració té clar que el més important ara per ara és el sentit comú general, "d'empresaris i clients", per fer front a la malaltia. Des de l'AHAU s'apel·la a la responsabilitat personal, "més enllà dels protocols que s'han establert per tirar endavant les activitats econòmiques".

Pel que fa al balanç de la temporada d'estiu, el sector turístic de l'Alt Urgell està pendent de l'evolució de la pandèmia i de l'impacte que tindrà l'anul·lació d'esdeveniments com la festa major, competicions esportives o congressos.

Descens de visitants a partir de finals d'agost

Miquel Àngel Sànchez pronostica que l'ocupació descendirà a partir d'ara al 50 o 60 per cent. "Les reserves són d'última hora, però esperem mantenir aquesta activitat durant la primera quinzena de setembre", comenta. Així mateix, remarca que la tardor és "una incògnita" i que no es poden fer previsions "perquè un sol rebrot pot influir molt en el balanç".

Els visitants de l'Alt Urgell són en la seva majoria catalans i de la resta de l'estat espanyol. Miquel Àngel Sánchez fa incidència en el fet que en els darrers anys han augmentat de forma important les famílies i els motoristes que fan parada al territori. La mitjana d'estada és de 2 o 3 dies.