Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Càritas d'Urgell recull 10.000 euros per al Perú

Càritas d'Urgell recull 10.000 euros per al Perú

L’entitat fa un balanç molt positiu de la campanya de solidaritat pels damnificats pel terratrèmol que va afectar el país
Logo Cáritas
30/01/2008 10:48

Càritas d'Urgell ha donat per tancada la campanya de solidaritat en suport als damnificats pel terratrèmol del Perú, que ha aconseguit recollir 9.807,70 euros. El responsables de l’entitat han fet una balanç molt positiu de la col.lecta, que s’ha dut a terme en totes les parròquies de la diòcesi, amb el suport dels fidels i dels socis.

Els diners ja han estat transferits a Càritas Espanyola, que en farà la gestió. Malgrat tot, la campanya segueix oberta a nivell estatal, ja que el Perú encara no s’ha refet del fort impacte que va tenir el terratrèmol en la població i en les infraestructures viàries.

Des de l’estiu Càritas del Perú ha atès 50.000 persones. Es preveu que en els propers 9 mesos encara pugui rebre 50.000 persones més en un pla d’emergència de continuïtat que s’ha activitat recentment.

A hores d’ara Càritas Espanya ha enviat unes 600 tones d’ajuda humanitària a Perú. A un primer enviament de 100.000 euros que es va fer per cobrir les necessitats de les primeres emergències, s’han succeït altres actuacions. S’han posat en marxa diversos projectes de col•laboració a principis d’any per un import total de 3.480.506 euros, que significaran una intervenció a favor de 10.000 famílies. A partir d’ara i en els propers mesos es donarà suport alimentari i nutricional sota la modalitat de l’olla comú, i alimentació per treball en la realització d’obres de rehabilitació. També es faran vivendes per a 2.000 famílies amb accés a l’aigua potable; tasques d’atenció de salut i conselleria psicosocial per a 3.000 famílies; educació, acompanyament espiritual; promoció i suport a la organització de la població i la reconstrucció d’escoles.

El passat estiu milers de persones es van quedar sense llar després del terratrèmol que va sacsejar la regió de Ica a Perú. Hi va haver més de 500 víctimes mortals i cents de ferits. L’accés a algunes zones afectades encara segueix essent força complicat pels dels danys que han patit les carreteres i vies d’accés als diferents pobles i àrees.