Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Caixa Catalunya presenta una guia per detectar maltractaments a la gent gran

Caixa Catalunya presenta una guia per detectar maltractaments a la gent gran

La regidoria de la Gent Gran de la Seu va organitzar l'acte de presentació
Guia de Maltractaments Gent Gran - Presentació
16/05/2008 13:27

Ahir a la tarda va tenir lloc a la sala d’actes del Consistori de La Seu d’Urgell la presentació de la guia-llibre titulada ‘Prevenir i actuar contra els maltractaments a les persones grans’ editat per la Fundació Viure i Conviure de Caixa Catalunya amb la col•laboració del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat i Creu Roja. L’acte, organitzat per la Regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, va estar presidit per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i hi van participar també Juanjo Falcó, del Departament d’Acció Social; Josep Florensa, coordinador de la Fundació Viure i Conviure; Jordi Muñoz, advocat i expert en gent gran; i Ramon Isidro, de l’Assemble local de Creu Roja.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va manifestar en relació al contingut del llibre que és important que l’administració tingui en compte els col•lectius més fràgils, com la gent gran. Batalla va apuntar al fet que des de l’Ajuntament de La Seu es fa una aposta decisiva per les persones, per la qualitat de vida i per la salut, i en aquest sentit, des de les diverses regidories es porten a terme actuacions lúdiques, formatives i socials dirigides al col•lectiu de la gent gran de la nostra ciutat.

Batalla va remarcar que treballar per la gent gran “és una qüestió de ciutat, on no només hi té responsabilitat l’administració sinó que també hi intervenen d’altres col•lectius i professionals, amb un únic nord, que és la de garantir la dignitat d’aquestes persones”.

Per la seva part, l’advocat i expert en gent gran, Jordi Muñoz, va fer un resum del contingut de la guia-llibre sobre com prevenir i actuar contra els maltractaments a les persones grans. Muñoz va assenyalar que els maltractaments sobre les persones grans no és un problema nou, sinó que ve de lluny i que, a més a més, malauradament va creixent dins de la nostra societat.

Aquest expert en gent gran va remarcar que els maltractaments venen donats per dos factors: pels canvis socials, culturals i d’estructura familiar i perquè la societat actual té més eines per detectar-los. Jordi Muñoz va afegir com a d’altres motius dels maltractaments la discriminació d’aquestes persones per qüestió d’edat, “se les etiqueta com a persones improductives, quan el 87% del col•lectiu són persones actives”.