Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / 'Camiescola', un nou projecte a l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell

'Camiescola', un nou projecte a l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell

Es durà a terme amb alumnat de la Unitat de Suport a l'Educació Especial de l'Aula Oberta i de l'Aula d'Acollida El centre s'ha fet vetllador d'una part del recorregut del tram Capcir-Andorra-Alt Urgell, amb una etapa que va de la Seu a Alàs
El Camí
02/07/2014 12:18

L'Institut Joan Brudieu, a través de l'alumnat de la Unitat de Suport a l'Educació Especial de l'Aula Oberta i de l'Aula d'Acollida, forma part del projecte 'Camiescola', variant escolar del projecte 'El Camí', ruta de senderisme cultural en procés de senyalització.

El seu traç es fa de forma participativa i recorre totes les comarques i illes de parla catalana, prenent una forma de 8 irregular. L’objectiu final és enllaçar diferents pobles a través de la cultura, la història, el paisatge i l'esperit dels diferents territoris.

L'Institut s'ha fet vetllador d'una part del recorregut del tram Capcir-Andorra-Alt Urgell, concretament de l'etapa La Seu d'Urgell-Alàs. La proposta té com a objectiu la descoberta de la natura i de la realitat social i cultural de l'entorn proper i de la resta dels pobles que el Camí uneix en tot l'àmbit lingüístic.

La proposta fa que infants i joves a partir dels 12 anys experimentin valors com el treball en equip, la responsabilitat, el servei a la societat i l'estima de l'entorn, entre d’altres. A més, també poden saber-se cocreadors d'un projecte de país dins la seva comarca i municipi.

Trajecte accessible

El trajecte de 'El Camí' està pensat per a tots els públics i edats, amb un nivell de dificultat majoritàriament baix, si bé hi ha trams de dificultat mtijana i, fins i tot, algun d'alta. El nivell es pot augmentar incrementant o reduint la llargària de les etapes.

Els principals elements són l'itinerari, que se senyalitza amb la marca del Camí, la guia web de resum de cada tram i de les poblacions que el formen, la Camipèdia, una enciclopèdia territorial que recull tot tipus de temàtiques de cada població i comarca aportades per la seva gent i entitats, la Xarxa d'Establiments del Camí (establiments amb acreditació cultural), la guia en paper (s'edita a partir dels textos aportats per la gent, entitats i institucions dels municipis tan bon punt hi ha prou recursos per editar-la i imprimir-la), fulletons informatius de cada tram (resum de la informació pràctica) i el carnet del recorregut.

Per facilitar el seu seguiment, i donat que integra en part altres rutes preexistents, el Camí se senyalitza amb una marca pròpia, que es vol usar en la mínima freqüència necessària. La marca està inspirada en la forma de 8 que té el Camí troncal, reflectint al mateix temps la força de les simbologies d'aquest número (renaixement, regeneració, l'infinit, la transcendència, la consciència universal, etc.). Les dues C que també suggereix inspiren la idea de “camí de camins".