Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Caminades per a escolars, activitat de la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Caminades per a escolars, activitat de la Setmana de la Mobilitat Sostenible

L'Ajuntament de la Seu aposta per fomentar tant l'ús de la bicicleta com els desplaçaments a peu per moure's per la ciutat. La segona activitat vol detectar obstacles o actes incívics que dificulten el moviment dels infants pel nucli urbà
Setmana de la Mobilitat Sostenible
09/10/2015 18:33

La Seu d'Urgell se suma, un any més, a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que té lloc de l'11 al 18 d'octubre sota el lema 'Tria. Canvia, Combina', amb l'organització de diverses activitats adreçades als escolars. El tinent d'alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jesús Fierro, afirma que “cal portar a terme accions que conscienciïn a la població de la importància d’un canvi d’hàbits pel que fa a la seva manera de desplaçar-se en la seva vida quotidiana, i un grup en el que cal fer especial incidència és el dels escolars, que seran els usuaris del dia de demà”.

Per aquest motiu, enguany, des de l'àrea de Medi Ambient, en col·laboració de la Policia Local i l'àrea d'Ensenyament, es faran unes jornades de sensibilització entre els alumnes de sisè de primària dels tots els centres educatius de la Seu d'Urgell. En primer lloc  hi haurà una formació a l’aula per poder valorar els hàbits de desplaçament dels nens i nenes fins arribar a l’escola. La segona part serà una caminada des de l’escola fins a un punt habitual utilitzat pels nens, com pot ser anar fins a la biblioteca o a la zona esportiva, amb l'objectiu de detectar actes incívics pel que fa la mobilitat, així com possibles entrebancs que detectin respecte la mobilitat a peu durant el desplaçament com poden ser voreres massa estretes, cotxes aparcats en passos de vianants, entre d'altres.

La primera caminada d'escolars serà la que tindrà lloc el dimarts, 13 d'octubre, a les tres de la tarda, i que protagonitzaran els alumnes de sisè de primària de l'escola La Valira. Seguidament, cada centre escolar de la Seu d'Urgell realitzarà la mateixa activitat al llarg de tot el mes d'octubre.

L'Ajuntament de la Seu d’Urgell aposta per fomentar tant l’ús de la bicicleta com els desplaçaments a peu per moure’s per la ciutat, tal i com s’ha fet palès en les diverses actuacions recollides en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. Amb aquest objectiu, un any més, el Consistori urgellenc s’ha adherit a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura proposa cercar noves formes de mobilitat, per tal d’allunyar-se del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible. Caminar o moure’s en bicicleta en lloc d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut a l’hora que millorem el medi ambient.