Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Campanya de control d'alcoholèmia i drogues a la Seu d'Urgell

Campanya de control d'alcoholèmia i drogues a la Seu d'Urgell

L'acció preventiva la duen a terme els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal de la Seu d'Urgell. La vigilància s'intensificarà fins al pròxim 14 de febrer
Alcoholímetre (Foto: Gencat)
08/02/2018 14:05

El Servei Català de Trànsit (SCT) del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya coordina amb els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals catalanes, entre les quals hi ha la Policia Municipal de la Seu d'Urgell, una campanya preventiva de controls d'alcoholèmia i drogues. La intensificació de la vigilància en aquest àmbit es durà a terme des d'aquest dijous, 8 de febrer, i fins al pròxim dimecres, dia 14, en carretera i zones urbanes, tot coincidint amb les festes de Carnaval. 

Durant el 2016, segons dades de  l’Institut de Medicina Legal, el 46,2% dels conductors morts en accidents de trànsit a Catalunya van donar positiu en consum d’alcohol, drogues o psicofàrmacs, un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària i d’agreujant de la lesivitat. El SCT recorda que, tot i que se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d’accident pot incrementar, atès que l’única taxa segura és 0,0%.

Els principals efectes del consum d’alcohol en la conducció són l’augment del temps de reacció; problemes de percepció, d’atenció, control i coordinació; l’increment de la somnolència. D'altra banda, els principals efectes del consum de drogues en la conducció són, depenent del tipus: alteracions de la memòria i de la percepció del moviment; alteracions de l’estat d’ànim i l’atenció; alteracions del control de moviments, de la velocitat psicomotora, de la percepció i de l’equilibri i impulsivitat. L’ús continuat de drogues, en el cas del cànnabis, pot provocar dèficits en la memòria, l’atenció, la destresa manual, les funcions executives i la velocitat psicomotora.