Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Can Boix de Peramola, aspirant als Premis Cartaví 2018

Can Boix de Peramola, aspirant als Premis Cartaví 2018

Un total de deu restaurants de la demarcació de Lleida han estat escollits com a finalistes dels guardons, que atorga anualment l’Associació Vinícola Catalana
Anunci dels finalistes dels Premis Cartaví 2018 a Lleida (Foto: Diputació de Lleida)
30/10/2018 13:50

Un total de deu restaurants de la demarcació de Lleida, entre els quals hi ha Can Boix de Peramola, han estat escollits aquest dimarts com a finalistes del Premis Cartaví 2018, que atorga anualment l’Associació Vinícola Catalana. La tria l'ha feta un jurat especialitzat, reunit a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, tenint en compte tres categories (A, B i C), en funció dels preus de les cartes dels establiments.

En la categoria A, els finalistes han estat Can Boix de Peramola i La Boscana de Bellvís. Pel que fa a la categoria B, s'ha seleccionat Cal Xirricló de Balaguer i tres restaurants de Lleida ciutat: L’Espurna, el Celler del Roser i el Restaurant Aimia. Finalment, en la categoria C, el jurat ha triat Ca l’Agustina de Preixens, La Cosa Nostra de Cervera, Níam Restaurant de Tàrrega i 2007 Restaurant de La Fuliola. Tots aquests establiments passaran a la final catalana de les seves categories.

L’anunci dels guanyadors s'ha fet en un acte en què estaven convidats els restaurants que optaven als premis, i en el qual hi han participat el diputat Francesc Sabanés; Tomàs Cusiné, representant de la DO Costers del Segre i de la Ruta del Vi; Toni Cruces, secretari general de l’Associació Vinícola Catalana, i Salvador Puig, director general de l’INCAVI.

Promoció dels vins catalans

Els Premis Cartaví tenen com a principal objectiu distingir els restaurants de Catalunya que duen a terme una ferma defensa i promoció dels vins locals, sota el paraigües de les 11 denominacions d’origen catalanes. L’Associació Vinícola Catalana organitza anualment aquests premis amb la pretensió de fomentar la presència de vins catalans les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels productes elaborats a les zones vitivinícoles catalanes, tant al professional de la restauració i la sommelieria com al consumidor.

Es tracta d’una aposta “pels vins i pels productes de proximitat”, tal com ha destacat en la seva intervenció Francesc Sabanés, que ha expressat el suport de la Diputació de Lleida i del Patronat de Turisme a aquesta iniciativa.