Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Canvi de l'enllumenat del Túnel del Cadí a partir de dilluns vinent

Canvi de l'enllumenat del Túnel del Cadí a partir de dilluns vinent

El Departament de Territori i Sostenibilitat destinarà 1,6 MEUR als treballs, que duraran vuit mesos. La tecnologia LED permetrà una reducció mínima d'un 30 per cent en el consum elèctric
Boca sud del túnel del Cadí (Foto d'arxiu/ACN)
08/05/2020 16:18

El Departament de Territori i Sostenibilitat destinarà 1,6 MEUR per canviar l'enllumenat del Túnel del Cadí. Les obres, que començaran aquest dilluns i duraran vuit mesos, permetran substituir l'actual sistema d'il·luminació per una nova instal·lació basada en tecnologia LED, que suposarà una reducció mínima d'un 30 per cent en el consum elèctric. En concret, se substituirà l'enllumenat bàsic o permanent, el d'emergència i l'abalisament lluminós.

Les obres han estat adjudicades a l'empresa constructora Cobra Instalaciones y Servicios, S.A, per un import d'1.655.000 euros i seran gestionades per la societat concessionària Túnels de Barcelona i Cadí SAC.

Segons ha explicat la Generalitat en un comunicat, els treballs consistiran en un nou sistema d'enllumenat a l'interior de la infraestructura; es col·locaran balises laterals per al guiatge dels vehicles; noves línies elèctriques, resistents al foc, així com les seves respectives canalitzacions, per a l'alimentació dels nous sistemes d'enllumenat; nous quadres elèctrics de protecció i de nous transformadors; un sistema de supervisió i control de l'enllumenat des del centre de control ubicat a la boca nord del túnel; així com quatre sistemes d'alimentació ininterrompuda als centres de transformació per garantir l'autonomia necessària al circuit d'enllumenat d'emergència de l'interior del túnel.

Tecnologia LED

El nou sistema LED permetrà una reducció mínima en el consum elèctric d'un 30%. A més, aquest tipus d'il·luminació té altres avantatges, com la fiabilitat i la durabilitat, així com la millora de la seguretat viària en la infraestructura. La llum blanca que proporciona aquesta tecnologia també ofereix un major confort visual per a les persones que circulen i, per tant, un augment de la seva seguretat en la conducció.