Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Canvi d'hora aquest diumenge a la matinada

Canvi d'hora aquest diumenge a la matinada

A les 2 passaran a ser les 3 i caldrà avançar els rellotges una hora. La UE estudia eliminar properament la mesura i mantenir els mateixos horaris tot l'any
Canvi d'horari
29/03/2019 10:45

Aquest diumenge es durà a terme el canvi d'hora per entrar a l'horari d'estiu. Així, a les 2 de la matinada passaran a ser les 3, per la qual cosa entre dissabte i diumenge s'haurà d'avançar els rellotges una hora, tot i que actualment molts dispositius digitals ja fan el canvi automàticament.

La mesura s'aplica a la Unió Europea des de la dècada de 1970, quan es va començar a establir amb l'objectiu d'afavorir l'estalvi energètic i reduir el consum de llum. Tot i això, darrerament la Comissió Europea ha anunciat la intenció d'acabar amb aquest costum, després que els experts consultats han arribat a la conclusió que, en el context actual i amb el canvi d'hàbits dels darrers anys, l'estalvi que s'obté és mínim, i fins i tot en alguns casos es genera més consum energètic.

Així, es preveu que a curt termini es tornarà a un horari únic, tant a l'estiu com a l'hivern. Tot i això, ara cadascun dels estats de la UE ha de decidir quin dels dos horaris manté per a tot l'any, i de moment encara no s'ha arribat a un consens. Per això, tot apunta que aquesta tardor vinent encara se seguirà fent el canvi.