Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Cap nou cas de COVID-19 a l'Alt Pirineu i Aran les darreres hores

Cap nou cas de COVID-19 a l'Alt Pirineu i Aran les darreres hores

Des de dimecres passat s'ha localitzat 10 nous positius a la regió pirinenca i la xifra total des de l'inici de la pandèmia és ara de 547
Evolució dels nous positius de COVID-19 les darreres sis setmanes, per regions sanitàries. Gràfic actualitzat (Dades Obertes Gencat / G. Giménez Adsuar)
29/07/2020 13:40

L'Alt Pirineu i Aran no ha registrat cap nou positiu de COVID-19 les darreres vint-i-quatre hores, segons ha informat aquest dimecres al migdia el Departament de Salut de la Generalitat mitjançant el butlletí d'actualització de dades que publica cada dia. Per tant, la xifra total d'encomanats des de l'inici de la pandèmia a la regió pirinenca es manté com ahir dimarts, en 547 persones.

Al llarg dels darrers set dies, a l'Alt Pirineu i Aran s'ha notificat 10 nous contagis respecte dels 537 que hi havia fins dimecres passat, dia 22. Dijous se'n va notificar quatre; i el cap de setmana (entre divendres i diumenge), quatre més, mentre que aquest dilluns se'n va confirmar dos de nous.

Entre aquests deu casos hi ha els tres positius localitzats en infants que participaven en casals d'estiu de la Seu d'Urgell, on es fa proves epidemiològiques tant a tots els inscrits com als monitors. La detecció d'aquests casos, segons han destacat des del Sant Hospital, permet tallar possibles cadenes de transmissió tant en aquesta activitat com a les respectives unitats familiars dels participants.

870 nous casos i 22 morts al conjunt de Catalunya

Aquesta baixa incidència del coronavirus a l'Alt Pirineu i Aran segueix contrastant amb la situació de la resta de Catalunya, on les darreres vint-i-quatre hores s'ha confirmat fins a 870 nous contagis i 22 morts. La regió sanitària de Lleida és la que ha sumat més nous casos en aquest recompte (259). Tanmateix, el gruix principal correspon a la suma de les tres regions de l'àrea de Barcelona (499), repartits entre Barcelona ciutat (196), Metropolitana Nord (163) i Metropolitana Sud (140). En aquest sentit, el recull de dades obertes de la Generalitat i l'analista Gerard Giménez Adsuar indica que la regió de Lleida està començant a aplanar la corba i que per primer cop en diversos dies hi ha hagut una reducció de pacients hospitalitzats: de 203 a 191.

En dades totals, des de l'inici de la pandèmia a Catalunya ja s'ha confirmat més de 93.300 contagis de COVID-19 i 12.710 persones mortes, si se suma les defuncions confirmades per coronavirus i les que presentaven sospites. D'aquesta quantitat, prop de 7.000 persones han mort als centres hospitalaris, més de 4.100 en residències de gent gran i 807 a casa seva. La resta de casos es consideren no classificables o sense prou informació.

A la regió de l'Alt Pirineu i Aran, els darrers tres mesos no s'ha registrat cap mort causada pel virus i la xifra total es manté en 30 defuncions, totes elles durant les primeres setmanes de la crisi sanitària. Tampoc no hi ha hagut cap nova alta hospitalària les darreres setmanes i el nombre total es manté en 176.