Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Càritas d'Urgell endega la campanya de Nadal 'Sigues part de la solució contra la pobresa'

Càritas d'Urgell endega la campanya de Nadal 'Sigues part de la solució contra la pobresa'

Per primera vegada les deu organitzacions diocesanes de Catalunya fan servir el mateix lema. Enguany l'acció de voluntariat vol posar l'accent en l'atenció a gent gran que viu sola
Càritas d'Urgell
30/11/2017 10:35

Càritas d'Urgell, en coordinació amb les altres nou delegacions diocesanes de Catalunya, inicia aquesta setmana la seva campanya de Nadal. De fet, per primera vegada totes les organitzacions catalanes de Càritas es presenten amb un sol lema, que és 'Sigues part de la solució contra la pobresa', amb el qual es convida a ajudar les persones més vulnerables.

La campanya parteix amb el suport de 16.000 particulars, 1.000 empreses i la feina de gairebé 500 professionals i més de 12.000 voluntaris i voluntàries. Al llarg de l'any passat, l'entitat va atendre més de 360.000 persones arreu Catalunya, cosa que representa prop d'un 5% de la població del país.

Des de Càritas han volgut subratllar que la seva prioritat és "la justícia", però que "la caritat ha de transcendir la justícia". En aquest sentit, el missatge que volen donar és que "no només cal de donar allò que tenim, sinó també donar allò que som" i que "una societat justa no només es promou amb relacions de drets i deures, sinó també amb relacions de gratuïtat, de misericòrdia i de comunió". L'organització diocesana la lamentat que "malauradament, aquesta tasca social continua sent avui més imprescindible que mai". Per això, enguany se centra "en un dels col·lectius més oblidats de la nostra societat: la gent gran", i especialment en la solitud que viuen moltes persones jubilades. Segons les dades de Càritas, un 60% de les persones grans ateses viuen soles. Per això, es fa una crida a voluntaris que els vulguin fer acompanyament.

La campanya de Nadal, que ha començat aquest dimecres, finalitzarà el 6 de gener i tindrà com a punt central la col·lecta a les parròquies de la diòcesi d’Urgell.

Reconeixement a l'Obra Social de La Caixa

D'altra banda, Càritas d'Urgell ha fet un reconeixement a l'Obra Social de La Caixa amb el lliurament d’un certificat lliurat personalment per l'arquebisbe Joan-Enric Vives. A l’acte de reconeixement, que es va dur a terme al Bisbat d’Urgell el passat dia 28, hi van assistir el director de Càritas, Josep Casanova, i el Secretari General del Bisbat, David Codina. Van recollir el certificat el director de l’Àrea de Negoci Berguedà-Pirineus de CaixaBank, Jordi Porta; el director de l'oficina número 18 de CaixaBank, Albert Alegret; el director de la segona oficina de la Seu,  Marc Capdet, i la subdirectora d'aquesta oficina, Queralt Puig. Durant l’acte, monsenyor Vives va agrair el suport de l'entitat en àmbits com ara la inserció laboral i l’atenció als infants i a persones discapacitades.