Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Càritas d'Urgell inicia una campanya d'emergència de recollida de fons per atendre els refugiats

Càritas d'Urgell inicia una campanya d'emergència de recollida de fons per atendre els refugiats

La recaptació es destinarà a les delegacions de l'entitat de la zona dels Balcans. L'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, indica que "cal estar al costat de les persones que fugen de la guerra"
10/09/2015 11:05

Càritas d’Urgell ha engegat una campanya d’emergència de recollida de fons per a les delegacions que estan acollint persones refugiades a la zona dels Balcans. Les donacions a l'entitat solidària es poden fer per telèfon (973 35 12 66) o a través d'un compte corrent (ES64 2100-0018-19-0200471180).

En un comunicat, Càritas d'Urgell constata que el Mediterrani està vivint "la pitjor crisi de refugiats després de la II Guerra mundial", i que és "constant i creixent" la seva arribada a Grècia, Macedònia i Sèrbia. Des del mes de gener, 340.000 persones han fugit de països afectats per conflictes. La majoria són de Síria o l'Iraq, i passen pels Balcans com a porta d'accés a la Unió Europea.

La xarxa de Càritas està treballant des de fa temps als països afectats per aquest èxode migratori amb un enfocament "integral i geogràfic", mitjançant una actuació que combina l'acció humanitària i la promoció de processos d'acollida i integració, "en la mesura de les possibilitats i segons la realitat de les persones".

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, indicava dimarts en l’Homilia de la Diada de Meritxell que "cal estar al costat d'aquestes persones i del seu patiment". És per això que ha començat la campanya de recollida de fons. La recaptació es destinarà en una primera fase a cobrir les necessitats de la crida que ha fet Càritas Europa, ens que coordina l'acollida als refugiats principalment a Grècia, Macedònia i Sèrbia.