Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Carlos Guàrdia tanca el cicle cerdà 'Explica'm una història' amb una xerrada sobre la xarxa històrica de camins de Puigcerdà

Carlos Guàrdia tanca el cicle cerdà 'Explica'm una història' amb una xerrada sobre la xarxa històrica de camins de Puigcerdà

L'acte va tenir lloc divendres a la Sala Sebastià Bosom de l'Arxiu Comarcal de Cerdanya
Carlos Guàrdia durant la xerrada del cicle 'Explica'm una història' (Foto: Gael Piguillem)
24/02/2020 10:40

La Sala Sebastià Bosom de l’Arxiu Comarcal de Cerdanya va acollir divendres la tercera i darrera conferència del V cicle sobre història local "Explica’m una història", organitzat per l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, el Consell Comarcal de Cerdanya i el Grup de Recerca de Cerdanya. La conferència portava per títol "La xarxa històrica de camins de Puigcerdà" i va anar a càrrec del geògraf Carlos Guàrdia.

Guàrdia va parlar primer sobre el concepte de camí, de camí històric i de camí veïnal, i es va centrar posteriorment en les vies del terme municipal de Puigcerdà. Així, va fer servir diferents fonts d’informació, com cadastres, cartografia antiga o fonts administratives, entre d'altres.

El geògraf urgellenc va explicar que els camins que encara es conserven, com el de Puigcerdà a Llívia, el de Puigcerdà a Queixans o el de Ventajola a Sanavastre, tenen una antiguitat mínima de tres segles.

El ponent també va comentar algun cas, com el camí de Ventajola a l’actual urbanització de Puigcerdà Residencial, o un camí que discorre paral·lel al tram superior de l’avinguda Schierbeck, que han estat tallats per alguna construcció, tot i que es tracta de terrenys municipals públics.

La conferència, que va omplir la sala, va anar seguida d’algunes preguntes per part del nombrós públic assistent.