Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Carme Chacón assegura la continuïtat de l'Acadèmia militar de Talarn i anuncia nous cursos d'especialització

Carme Chacón assegura la continuïtat de l'Acadèmia militar de Talarn i anuncia nous cursos d'especialització

13/09/2011 18:53

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha inaugurat aquest dimarts el nou curs de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn. Es tracta de la 38a i 39a promoció. Aquesta darrera promoció serà la primera que sortirà de l'acadèmia militar amb una titulació oficial, que avalarà les competències no només en l'àmbit castrense sinó també en l'àmbit civil. Els militars, després d'haver cursat tres anys d'estudis, obtindran, a més del títol de sergents, el d'una titulació de tècnic superior.

Aquest curs han començat a Talarn 454 alumnes de la 38a promoció i 398 de la 39a promoció. La ministra també ha anunciat que Talarn impartirà nous cursos d'especialització, com el de protecció civil i emergències.

L'ampliació dels estudis de suboficials de dos a tres anys suposarà també que els alumnes estiguin menys temps a Talarn. Tant sols hi passaran quatre o cinc mesos. Amb l'objectiu que l'Acadèmia bàsica de suboficials no quedi paralitzada durant la resta de l'any la ministra ha anunciat que s'impartiran cursos d'especialitzacions com el de protecció civil i emergències o d'ascens a brigada.

Fins ara els militars estaven un any a Talarn i un en una altra acadèmia on s'especialitzaven. Amb el nou Pla d'estudis en passaran dos fora de l'acadèmia i entre quatre i cinc mesos a Talarn.

Un cop finalitzats els estudis els militars obtindran a més del certificat de suboficial el de tècnic superior. De tècnic superior podran escollir entre 15 especialitats com administració i finances, manteniment de màquines, telecomunicacions i finances o manteniment d'electrònica.

Segons informa l'ACN, aquest curs acadèmic hi haurà dos promocions la 38 (pla d'estudis antic) i la 39 (pla d'estudis nou). Aquesta dualitat de promocions es fa per evitar que un any no hi hagi suboficials.