Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Carnisseries del Pallars Jussà ofereixen descomptes del 30% en carn de corder

Carnisseries del Pallars Jussà ofereixen descomptes del 30% en carn de corder

L'objectiu és incentivar el consum d'aquest producte en el marc de l'acció 'La Gran Costellada'. La promoció es durà a terme al llarg de la setmana vinent
Promoció de 'La Gran Costellada de corder' en una carnisseria de Tremp (Foto: ACN)
20/03/2019 10:20

La festa de 'La Gran costellada de corder', que s'ha programat al Pallars Jussà pels dies 30 i 31 de març, vol incentivar el consum de proximitat d'aquest producte. Per això, un total de 12 carnisseries s'han sumat a la iniciativa i entre el 25 i el 30 de març aplicaran descomptes del 30% a la carn de xai de la comarca. El 15% del descompte l'assumeix el ramader i del 15% restant se'n fa càrrec el punt de venda.

Paral·lelament, els Ajuntaments de la comarca s'han compromès a tenir obertes i en bon estat les quinze àrees de barbacoes per recuperar la tradició de fer carn a la brasa. En l'edició de l'any passat d'aquesta festa, la venda de carn de corder es va triplicar. Les carnisseries del Jussà esperen aconseguir els mateixos resultats enguany. Agnés Fondevila, de la Carnisseria Fondevila, ha explicat a l'ACN que ofereixen "importants descomptes" en la carn de corder amb l'objectiu "d'incentivar-ne el consum i reivindicar el consum de proximitat".

Segons la regidora de Promoció econòmica de l'Ajuntament de Tremp, Anna Ritz, l'objectiu d'aquesta iniciativa és recuperar les tradicionals costellades a l'aire lliure i afavorir el producte local, que contribueix a la vitalitat econòmica i social del territori. Ritz hi ha afegit que a través del programa 'Al teu gust, aliments del Pallars', l'Ajuntament de Tremp ha editat un fulletó desplegable on es detallen les carnisseries que participen de l'oferta. S'hi poden trobar receptes de salses per acompanyar la carn que proposen els restaurants i un mapa amb totes les barbacoes obertes assenyalades.

'La Gran Costellada de corder del Pallars' està impulsada pel Consell del Corder del Pallars Jussà, integrat per ramaders, carnissers i restauradors, i per la campanya 'Al teu gust, aliments del Pallars', en col·laboració amb diversos ajuntaments i entitats de la comarca.