Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Castellbò estrena la recreació històrica 'Arnau, el vescomte de ferro'

Castellbò estrena la recreació històrica 'Arnau, el vescomte de ferro'

La representació recupera la figura d'un dels més poderosos i controvertits senyors feudals del Pirineu. La població organitza aquest cap de setmana vinent una nova edició del Mercat Càtar
Visita a l'antic castell de Castellbò
08/08/2017 11:25

Castellbò estrenarà, el pròxim cap de setmana, Arnau, el vescomte de ferro, recreació històrica al voltant d’un dels més poderosos i controvertits senyors feudals del Pirineu. L’acte és la principal novetat del programa del Mercat Càtar que acollirà la vila i que inclourà també música, dansa, teatre i pirotècnia, entre d'altres propostes.

A Arnau, el vescomte de ferro hi participaran una vintena d’actors, extres i figurants de la vall de Castellbò i de la resta del municipi, sota la direcció de Jonathan Jiménez. La recreació, que serà conduïda i narrada per l’historiador Carles Gascón i l’escriptor Isidre Domenjó, té com a objectiu donar a conèixer el passat del territori amb rigor historiogràfic i, alhora, amb un format visual, amè i a l’abast de tots els públics.

La recreació serà itinerant i amb un recorregut circular, amb inici i final al peu del carrer Major. Així, el públic s’anirà desplaçant per la vila per descobrir moments clau que expliquen qui va ser Arnau de Castellbò, des que era petit fins a la sentència inquisitorial que, quaranta anys després de la mort, va condemnar les seves despulles a ser desenterrades i cremades, com a càstig per haver protegit els predicadors càtars.

Tres sessions

De la recreació se’n faran tres sessions: dissabte dia 12 a dos quarts d’onze de la nit i diumenge dia 13 a dos quarts d’una del migdia i a les sis de la tarda.

Els actes del Festival Càtar a Castellbò començaran dissabte a les sis de la tarda amb una caminada guiada pel Camí de l’Últim Càtar entre Turbiàs i Castellbò, tot resseguint les petjades de qui és considerat el darrer heretge càtar, Guillem de Belibasta. Dissabte mateix, la recreació històrica anirà seguida d’un espectacle pirotècnic a càrrec del Grup de Diables de l’Alt Urgell i la nit es clourà amb un concert de La Sonsoni.

Diumenge, el Mercat Càtar acollirà més de quaranta parades d’artesans, alguns dels quals oferiran demostracions dels seus oficis. Durant el matí, Pep Lizandra conduirà les danses medievals per diferents punts del mercat i el joglar Hug de Six, interpretat per Ivan Caro, presentarà un grapat d’històries extraordinàries, les quals també es podran escoltar a la tarda. Posaran punt final a la jornada un concert de cançons medievals amb Quim Sabaté i una visita guiada al Castellbò Històric.