Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Castellciutat dedicarà una plaça als Caramellaires per commemorar-ne el centenari

Castellciutat dedicarà una plaça als Caramellaires per commemorar-ne el centenari

La població farà un conjunt d’actes de celebració que comencen diumenge A la Seu la tradició s’enceta aquest dissabte i inclou una cantada infantil
La plaça que Castellciutat dedicarà als Caramellaires
20/03/2008 10:53

Les Caramelles de Castellciutat celebren aquesta Setmana Santa el seu centenari. Per això, els veïns han preparat un seguit d’actes de celebració, entre els quals hi haurà el de dedicar una plaça del poble als Caramellaires de totes les generacions.

L’espai dedicat a aquesta tradició serà concretament la placeta que hi ha just a davant de l’església de Sant Feliu. El vicepresident de l’Associació de Veïns, Miquel Parra, explica que es dóna la coincidència que aquest indret encara no té cap nom i que és un lloc significatiu per al grup, ja que és d’on parteixen cada any per fer la cantada de Pasqua, com faran per exemple aquest diumenge amb prop d’un centenar de cantaires, tant homes com dones. La inauguració oficial, però, es farà el 27 d’abril vinent i anirà acompanyada d’una missa cantada i d’una ballada de sardanes.

El programa de celebració també inclou la participació a la Trobada d’Organyà, el dia 6 vinent; una xerrada amb Jordi Nistal, el 20 d’abril; i un concert d’El Pont d’Arcalís, el 4 de maig. Més endavant, l’1 de juny es farà un dinar; el 15 de juny, una fira artesanal: de l’11 al 14 de setembre, una exposició fotogràfica del centenari; i finalment, el 12 d’octubre, un concert i la projecció d’un audiovisual sobre la memòria històrica de Castellciutat.

Aquest cap de setmana també se celebren les caramelles de la Seu d’Urgell. El Cor de la Germandat de Sant Sebastià, amb 75 cantaires i 10 músics, sota la direcció de Lluís Obiols, iniciaran les cantades aquest dissabte, i sortiran del col•legi La Salle a 2/4 de 6 de la tarda per dirigir-se fins a la plaça dels Oms. Seguiran pel carrer Major, la plaça del Carme, el Passatge de la Missió i acabaran novament a La Salle.

Diumenge, les cantades començaran a 2/4 de 10 del matí pels carrers de l’eixample urbà, amb les parades tradicionals a la Cooperativa Cadí i la Llar de Sant Josep. A la 1 del migdia s’aturaran a la Catedral, per cantar davant del bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives. La festa s’acabarà amb les cantades al Sant Hospital, al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, a la plaça Catalunya i a la plaça de Les Monges.

A més a més, des de ja fa quatre anys i sota la direcció de Rafel Llobet, un total de 150 nens i nenes de les col•legis Albert Vives, Pau Claris, La Salle i de l’institut Joan Brudieu fan la Cantada de Caramelles Infantils.