Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Castellciutat manté l'esperit de la Festa Major d'acord amb les noves mesures de seguretat

Castellciutat manté l'esperit de la Festa Major d'acord amb les noves mesures de seguretat

S'ha suprimit els actes multitudinaris o adreçats a col·lectius de risc i només s'organitza els que s'ajusten a les actuals restriccions, com ara el teatre, la penjada d'una gran fotografia, l'emissió a RàdioSeu d'una sessió de PD Pollastre i la trobada de motos clàssiques
29/07/2020 11:35

Castellciutat manté enguany la tradició de celebrar la seva Festa Major, tot i que l'ha adaptat a les noves mesures de prevenció de la COVID-19. La Comissió de Festes ha configurat un programa molt diferent del d'anteriors edicions però que té com a principal objectiu donar continuïtat a l'esdeveniment tot respectant les indicacions de les autoritats sanitàries.

Els actes van començar aquest dilluns dia 27 amb la Plantada del Pi, enguany amb un nombre limitat de veïns i amb l'ús de mascaretes i gel hidroalcohòlic. En aquest sentit, per a l'ocasió la comissió ha elaborat unes màscares de protecció personalitzades, amb dissenys relacionats amb el poble. Aquest dimarts s'ha dut a terme, a la plaça de l'Ajuntament, un quinto per col·laborar amb l'Esplai de Castellciutat, organitzat per l'AMPA de l'escola del poble.

En el tríptic que s'ha repartit als veïns, l'organització de la Festa Major hi explica que a causa de la crisi sanitària han plantejat "una Festa Major diferent però que permeti poder reunir-nos com a poble" tot respectant les mesures elementals de seguretat. Així, el canvi més rellevant és que no s'ha instal·lat el tradicional escenari a la plaça de l'Arbre, ni tampoc la barra, i que s'ha suprimit tots els actes previsiblement multitudinaris o que poguessin congregar població de risc, com era el cas dels balls, els concerts de nit, les animacions infantils i la cantada d'havaneres. Tanmateix, la Comissió considera necessari mantenir un mínim d'actes -els que s'ajusten a les noves normatives vigents- per garantir la continuïtat de cara als propers anys, tenint en compte que és una celebració organitzada des del voluntariat i que és una de les cites anuals més importants del poble.

Així, el programa continua avui dimecres, dia 29, amb la penjada d'una fotografia de grans dimensions per embellir la plaça de l'Arbre i reivindicar la història de la festa, en la línia de les dues imatges històriques que es van instal·lar l'any passat. L'acció es farà a les 10 de la nit. I aquest dijous, també a les 10 de la nit, s'oferirà el Teatre de Festa Major, enguany amb l'obra 'Quedem', a càrrec de Pirineus Creatius i amb els actors Joel Pla, Ivan Caro i Ariadna Llobet. En aquesta ocasió la representació es farà a la pista poliesportiva del poble, que permet garantir la distància entre els espectadors. L'aforament és limitat i, per a grups de 3 persones o més, cal reservar plaça prèviament al web http://agenda.laseu.cat/cultura.

Divendres a les 10 de la nit es farà el Sopar Popular, per al qual ja s'han venut totes les places disponibles. Els participants estaran separats per unitats de convivència familiar, i el fet que enguany no hi hagi escenari permet disposar de més espai per a les taules. Tot seguit, a les 12 de la nit, es podrà veure el pregó d'enguany, que serà projectat amb una pantalla i després es penjarà a les xarxes socials.

Dissabte sense actes presencials

De cara a dissabte, no s'ha programat cap acte presencial. L'única activitat del dia serà l'emissió, des de RàdioSeu, d'una sessió nocturna de música festiva (23.00-01.00 h) a càrrec de PD Pollastre, que es podrà escoltar pel 107.2 FM i al web www.radioseu.cat. D'aquesta manera, tothom qui vulgui podrà gaudir de la nit de dissabte de festa major des de casa seva. En aquest sentit, la Comissió recomana als veïns d'altres poblacions que dissabte no vinguin a Castellciutat, bàsicament perquè aquell dia no hi haurà cap activitat al carrer.

La festa finalitzarà diumenge amb la ballada de la Marsellana i l'Esquerra, a les 12 del migdia (enguany sense contacte entre els balladors i amb mascareta), i amb la 3a Trobada de Motos Clàssiques, que començarà a les 6 de la tarda a la plaça de l'Arbre. A les 10 de la nit, al mateix indret, es farà la tallada del pi.

  • La plaça de l'Arbre de Castellciutat engalanada, aquesta setmana
  • Tríptic de la Festa Major de Castellciutat 2020