Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Castellciutat reclama que comencin les obres d'accés al nucli

Castellciutat reclama que comencin les obres d'accés al nucli

Els treballs estan adjudicats des del mes de febrer del 2006
Castellciutat - Accés
17/09/2007 11:38

Els veïns del poble de Castellciutat celebraran una reunió a finals de setembre per acordar noves accions per continuar amb la reivindicació de la millora de l'accés a la població, ja que consideren que 'cada dia es juguen la vida' a l'encreuament amb la N-260. Els veïns afirmen que tiraran endavant noves protestes si no hi ha cap novetat respecte a la construcció d'una rotonda que el Ministeri de Foment va adjudicar a l'empresa Pasquina S.A. el febrer del 2006.

Segons informa l’Agència Catalana de Notícies, el Ministeri de Foment espanyol ha assegurat que les obres no han començat 'perquè l'Ajuntament de la Seu d'Urgell havia plantejat un canvi en el projecte'. Finalment, però, “la reordenació d'accessos es farà com s'havia redactat inicialment i les obres 'començaran en breu'.

El tram afectat per la millora dels accessos a Castellciutat és una zona molt transitada, amb molt poca visibilitat. En aquest punt s'han registrat diversos accidents mortals.

Tal i com ha recordat el vicepresident de l'Associació de Veïns de Castellciutat, Miquel Parra, a principis d'aquest estiu es van col•locar diverses pancartes a la zona per tal de donar a conèixer la problemàtica als conductors i intentar fer pressió per tal que s'iniciessin els treballs.

Parra creu que el motiu de què el tema estigui tant endarrerit és pel fet de tractar-se d'una carretera nacional i pel projecte de construcció d'un nou polígon industrial de Castellciutat, ja que hi ha problemes per aclarir de qui dependrà el seu accés, si de Foment o de l'Ajuntament.

De fet, les obres estan adjudicades des del febrer del 2006 per un import d'1,77 milions d'euros a l'empresa Pasquina S.A., la mateixa que va fer el pont de Castellciutat, però a hores d'ara els treballs encara no han començat. Des de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, s'afirma que s'ha demanat l'estat del tema diverses vegades a Madrid, i l'última d'elles, al delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, en una visita que va fer a la ciutat el passat mes de juliol.