Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Castellnou de Carcolze prepara la seva primera Fira de Formatges

Castellnou de Carcolze prepara la seva primera Fira de Formatges

La nova activitat s'estrenarà el proper dissabte 17 d'agost i hi participaran diversos artesans de l'Alt Urgell i de comarques veïnes. A banda de productes làctics també hi haurà d'altres elaboradors i un maridatge
Primera edició de la FiraCalcorze
07/08/2019 18:20

Castellnou de Carcolze estrenarà dissabte de la setmana vinent, 17 d'agost, la seva Fira de Formatges Artesans, també batejada com a FiraCarcolze. El poble del municipi del Pont de Bar posa en marxa aquesta activitat amb un doble objectiu: promocionar aquest nucli del Baridà i, alhora, "donar a conèixer en un entorn privilegiat els productes dels formatgers artesans de l'Alt Urgell i de comarques veïnes".

La primera edició de la fira es podrà visitar al llarg del dia i s'hi preveu la presència d'alguns dels productors més reconeguts del Pirineu Català. Des de l'organització han avançat que entre aquests no hi faltarà el producte més local: el formatge Baridà, de Bar. També hi seran presents Cal Majuba (Alàs), Formatges l'Oliva (Oliana), Serrat Gros (Ossera), Mas d'Eroles (Adrall), Castell-llebre (Peramola), Formatge Bauma (Borredà), Cuirols (la Nou de Berguedà), 30 Cabres (Éller), La Peça d'Altron, Vilavella (Basturs) i Tros de Sort.

A banda dels formatgers, també hi haurà d'altres productors artesans, com ara les Cerveses ViP (Bellestar), les melmelades Cal Casal (Ossera), el pa del Forn Crosta i Molla (la Seu d'Urgell) i els vins del Celler Colet (Sant Martí Sarroca) i de Torre del Veguer, un celler que compta amb vinyes al Garraf, a la Conca de Barberà i també actualment a la Cerdanya.

A més a més, s'ha previst algunes activitats paral·leles com ara un maridatge. Serà el mateix dia 17, a les 6 de la tarda, a càrrec de Florenci Bayès, expert en formatges, tècnic de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) i professor de cursos d’elaboració de formatges. Ell mateix ha fet una selecció de formatges presents a la fira per fer una sessió en la qual parlarà de la història del formatge i de com menjar-lo. Els quatre formatges que es tastaran al maridatge són: Lo Cadinell del Serrat Gros, l’Ermessenda de Mas d’Eroles, el Serrat d’Ovella de Cal Majuba i el Garrotxa de Formatges Bauma. El tast s'acompanyarà amb dos vins i un cava: l’Eclèctic i el Like de la Torre del Veguer i el vi escumós Tradicional Extra Brut de Celler Colet. I es completarà la sessió amb les melmelades de Cal Casal d’Ossera.

El cartell, d'aquesta primera edició és protagonitzat per Sara Gutiérrez, una barcelonina que, amb la seva parella, va decidir establir-se al poble d'Éller (Bellver de Cerdanya) per fer un canvi a la seva vida i fundar la marca de formatge 30 Cabres, que és una de les participants en aquesta fira.