Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Catalunya i Andorra acorden impulsar la marca turística Pirineus de manera conjunta

Catalunya i Andorra acorden impulsar la marca turística Pirineus de manera conjunta

23/11/2009 14:01

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha estat rebut aquest divendres al despatx del cap del govern d'Andorra, Jaume Bartumeu. Montilla, que ha viatjat a Andorra per oferir una conferència en el marc de la IV Cimera sobre el Futur d'Europa. Montilla ha estat reunit amb Bartumeu, i han tractat diverses qüestions d'agenda política, entre les quals ha destacat la creació d'una marca turística conjunta, que portaria per nom 'Pirineus', per dur a terme accions de promoció coordinades entre els governs de Catalunya i Andorra. La voluntat de Montilla i Bartumeu és involucrar també al govern francès.

Els dos governs creuen que el turisme jugarà un paper fonamental en la reactivació de l'economia pirinenca, "i la millor manera d'atraure'l és crear una marca potent". En aquest sentit, han avançat que en els propers mesos es produirà una trobada entre els responsables de Turisme d'Andorra i de Catalunya per escenificar aquest acord.

Montilla i Bartumeu han coincidit en assegurar que actualment l'economia és la màxima preocupació dels governs. El president del Generalitat ha presidit la signatura d'un acord de col•laboració entre la patronal catalana Pimec i la Confederació Empresarial Andorrana (CEA). Alhora, el president andorrà ha manifestat que aquesta signatura permetrà potenciar els intercanvis comercials i d'inversió entre Andorra i Catalunya.

Els dos presidents han abordat qüestions relatives a Sanitat, Cultura, Educació i Medi Ambient, en les quals Catalunya i Andorra poden col·laborar, i s'han referit a les possibilitats que obre l'Aeroport de Lleida-Alguaire per dinamitzar l'economia de la zona. Sobre la problemàtica dels treballadors transfronterers, Bartumeu ha dit que la reunió que es va fer amb la consellera de Treball, Mar Serna, ha servit per enfocar el problema, però ha manifestat que és necessària la intervenció del Ministeri de Treball de l'estat espanyol per arribar a una solució.