Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Catalunya i Andorra preparen un acord de col·laboració en protecció de la infància i l'adolescència

Catalunya i Andorra preparen un acord de col·laboració en protecció de la infància i l'adolescència

El ministre andorrà d'Afers Socials, Víctor Filloy, i el conseller Chakir El Homrani han parlat de la proposta en una reunió a la seu del Departament de Treball de la Generalitat
Reunió dels departaments d'Afers Socials dels governs català i andorrà, a Barcelona (Foto: Govern d'Andorra)
21/02/2020 19:32

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut del Govern d'Andorra, Víctor Filloy, s’ha reunit aquest divendres a Barcelona amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani, per conèixer el model català de protecció a la infància i l’adolescència. A la trobada s'ha parlat de la proposta andorrana d'endegar una col·laboració transfronterera i avançar conjuntament.

Filloy i El Homrani han compartit la necessitat de formalitzar un acord entre les dues administracions amb l’objectiu de posar en comú i d’alinear estratègies al Pirineu en aquest àmbit. Precisament, el dirigent andorrà ha avançat que el futur acord establirà un ampli ventall de punts de col·laboració amb la Generalitat, d’entre els quals destaca l’accés a places concertades en Centres Residencials d’Educació Intensiva (CREI); formacions dirigides a tècnics i professionals del sector o el desenvolupament i revisió conjunta dels protocols d’actuació i acompanyament en protecció a la infància i l’adolescència.

El ministre ha explicat que els detalls d’aquest acord es presentaran en públic properament, ja que primer s’ha decidit crear un grup de treball format per equips tècnics de les dues administracions per tal de definir el contingut del text. Tant Filloy com El Homrani han remarcat la importància d’aquest acord fonamentalment perquè “les dues administracions comparteixen l’àmbit territorial dels Pirineus” i entenen que han de "ser capaços de treballar conjuntament per donar una bona resposta als infants”, de cara a la "col·laboració entre els dos sistemes de protecció a la infància”. El ministre andorrà ha posat en relleu que aquest acord s’emmarca en el conjunt d’accions que estan desenvolupant actualment per abordar el tractament de joves i adolescents amb trastorns conductuals i addiccions als tòxics.

En el marc d'aquesta visita, Víctor Filloy també ha conegut el Centre Residencial d'Educació Intensiva (CREI) El Pedrenyal, ubicat a Santa Maria de Palautordera, per conèixer el funcionament i l’organització d’aquestes instal·lacions ubicades al Vallès Oriental.

La representació del Govern d'Andorra en aquesta reunió també comptava amb la secretària d’Estat d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Teresa Milà; el director d’Afers Socials i Joventut, Joan Carles Villaverde; el cap d’Àrea d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Jordi Olivé; i la cap d’Àrea de Serveis i Programes per a la Infància, l’Adolescència i la Joventut, Aurem Semis. Pel Govern català hi han pres part la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut; Georgina Oliva; la directora General d’Atenció a la Infància i Adolescència, Esther Cabanes; i del director general d’Afers Europeus i Mediterranis, Sito González.