Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Notícies / Catalunya revalida la Copa del Món de curses de muntanya

Catalunya revalida la Copa del Món de curses de muntanya

Jornet, Roc i Serra van contribuir decisivament al triomf de la selecció
Kilian Jornet
03/09/2007 14:03

La selecció catalana de curses de muntanya s'ha proclamat matemàticament, aquest cap de setmana passat, campiona del Món, després dels bons resultats aconseguits a la sisena cursa de les Buff Skyrunner World Series disputada a Ontake (Japó).

L’altleta de Montellà Kilian Jornet va contribuir decisivament a l’èxit amb la victòria absoluta a nivell masculí. De la seva part, el santboià resident a la Massana Agustí Roc va ser novè. També va ajudar al triomf col.lectiu la corredora de la Unió Excursionista Urgellenca Anna Serra, que va ser segona en noies, només superada per l’andorrana Stephanie Jiménez.

La presència novament de diversos atletes catalans en les primeres posicions va permetre que Catalunya, amb 1.830 punts, es garantís el títol per equips quan encara queda una prova pel final. El segon lloc de la general és per a la selecció d’Euskadi, amb 854 punts, mentre que Andorra figura en quarta posició, amb 612.

A més a més d’aquests resultats, Agustí Roc i Kilian Jornet encara tenen opcions de proclamar-se campions a nivell individual. A la classificació general, Roc és tercer amb 314. Jornet és quart, amb 300, però ha guanyat les tres proves que ha disputat i encara pot ser campió si guanya novament el dia 23 vinent a Zegama (Euskadi). El líder provisional, el mallorquí Tòfol Castanyer, ha estat el més regular fins ara i suma 326 punts. A nivell femení, Stephanie Jiménez ha saltat fins al primer lloc, amb 334 punts, mentre que Anna Serra i Mònica Ardid estan empatades a 312 punts en el segon i el tercer lloc.