Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / CCOO adverteix de manca de maquinistes per a la línia de tren de la Pobla de Segur

CCOO adverteix de manca de maquinistes per a la línia de tren de la Pobla de Segur

El sindicat exposa que diversos empleats se'n van a RENFE i al final d'aquest mes en podrien quedar només cinc. Demanen a FGC que reforci la plantilla i en millori les condicions salarials
Estació de tren de la Pobla de Segur (ACN/arxiu)
09/05/2019 19:38

CCOO de les Terres de Lleida tem que hi hagi manca de maquinistes al final d'aquest mes a la línia de tren Lleida-la Pobla de Segur, que opera Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Segons el sindicat això "pot comportar la supressió de trens o la subcontractació d'empreses externes per conduir-los".

Des de CCOO asseguren que actualment d'una plantilla inicial de tretze maquinistes en queden deu, perquè dos han passat a Renfe i un s'ha desvinculat de l'empresa. I al final d'aquest mes està previst el pas a Renfe de cinc maquinistes més, de manera que en quedarien cinc en plantilla, una xifra "clarament insuficient per a l'explotació actual del servei".

Les principals causes d'aquest èxode, segons el sindicat, són les condicions de treball i salarials, perquè "un maquinista de la línia Lleida–la Pobla percep al voltant de 7.000 euros anuals menys que els seus companys de la xarxa principal d'FGC, tot i fer les mateixes funcions, i uns 9.000 euros anuals menys si ho es compara amb els maquinistes de Renfe". A més a més, "han d'acreditar una llicència de conducció de tipus B per poder circular per la xarxa d'interès general, perquè és necessària per poder prestar servei a l'estació de Lleida-Pirineus".

CCOO considera "clarament inadequat" que als treballadors d'aquesta línia ferroviària se'ls apliqui el Conveni de Turisme i Muntanya d'FGC, perquè la línia "està integrada dins de l'ATM de l'àrea de Lleida i s'atenen les necessitats de mobilitat obligada de la població".

Davant aquesta situació, el sindicat sol·licita a FGC que reposi "immediatament" les vacants de maquinistes, que s'avingui a negociar i acordar un conveni propi "en uns termes i condicions similars al que hi ha dins de la mateixa empresa a la xarxa principal" i, finalment, posi fi "a la discriminació pel que fa a condicions de treball i salarials que pateixen reguladors i maquinistes".