Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / CeCP rebutja l'ampliació de sòl urbanitzable a la Cerdanya

CeCP rebutja l'ampliació de sòl urbanitzable a la Cerdanya

Els Comuns també demanen aturar la possibilitat que l'Aeròdrom esdevingui aeroport comercial. Consideren que aquest pla només beneficia l'activitat especulativa i no reverteix a la població de la comarca
Aeròdrom de Cerdanya
29/06/2018 18:55

El grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem ha expressat el seu "desacord" amb la modificació del Pla Urbanístic de la Cerdanya que, segons exposen, pot obrir la porta a un augment del sòl urbanitzable i a "la conversió de l'Aeròdrom cerdà en un aeroport comercial".

Segons els Comuns, "actualment, la Cerdanya no requereix un increment del sòl urbanitzable perquè això només beneficiaria una activitat especuladora, els beneficis de la qual no revertirien en la societat cerdana, i es convertirien en una gran càrrega futura a causa dels costos posteriors". També addueixen que "l’ecosistema de la Cerdanya ja pateix d’una càrrega elevada d’activitats immobiliàries" i que "l’increment pot malmetre la imatge de comarca, que ara ofereix alts nivells de confort mediambiental per als seus residents habituals, als de segona residència i als usuaris d'equipaments hotelers".

Pel que fa a l'Aeròdrom, CeCP creu que la pista "pot rebre inversions que millorin les seves instal·lacions i facilitin les activitats de formació professionals, esportives i turístiques sense haver de recórrer al finançament basat en l’especulació urbanística, que, a mig termini és negatiu per a l’economia de la majoria de la població de la Cerdanya".

El grup parlamentari ha presentat una proposta de resolució en la qual demana "que s’obri un diàleg amb la població de la Cerdanya sobre el desenvolupament territorial i urbanístic de la comarca i les infraestructures necessàries", i que alhora "s’aturi la modificació del pla urbanístic i l’ampliació de l’aeròdrom".