Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / CercaFonts, una nova aplicació col·laborativa de les fonts naturals de Catalunya

CercaFonts, una nova aplicació col·laborativa de les fonts naturals de Catalunya

L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya han inventariat 5.000 fonts de tot el territori català. Els ciutadans en poden afegir
Detall de l'aplicació sobre fonts naturals a Catalunya
18/05/2018 11:45

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) han desenvolupat CercaFonts, una aplicació per a mòbils que aporta informació sobre la ubicació de 5.000 fonts naturals repartides per tot el territori català.

L’aplicació és gratuïta, disponible tant per a Android com per a iOs, i esdevé una referència per a les persones excursionistes i per a les aficionades a les caminades, que poden trobar tot tipus d’informació sobre les fonts, el seu topònim, el mapa, les coordenades, fotografies, l’ús i el cabal.

Aplicació participativa

L’eina, fruit de la col·laboració institucional, vol apropar als usuaris la informació sobre les fonts, i, alhora, obtenir-ne de nova gràcies a les dades que aportin, i que poden facilitar la localització de noves ubicacions o millorar les descripcions de les fonts ja catalogades.

CercaFonts incorpora un visor que, a banda de mostrar la posició de les fonts oficials i de les recollides pels usuaris, mostrarà la ubicació de qui estigui fent la consulta. Per facilitar l’accés a la informació, l’eina ofereix la possibilitat de buscar el nom o bé d’accedir a un llistat general que en facilita la cerca.