Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Cessió a la Seu del tram urbà de la C-462 fins al pont de la Palanca

Cessió a la Seu del tram urbà de la C-462 fins al pont de la Palanca

El camí, de 335 metres, s'integra definitivament al traçat de la ciutat. Prèviament el Govern i l'Ajuntament hi han fet treballs per millorar-ne la calçada, l'espai per a vianants i la seguretat
Camí de la Palanca
10/05/2017 12:20

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha acceptat per unanimitat la cessió per part de la Generalitat de Catalunya d'un tram urbà de la carretera C-462, que transcorre entre la plaça de les Moreres i el pont de la Palanca. La via, que inicialment havia també estat competència de la Diputació de Lleida i posteriorment va assumir la Generalitat, passa a dependre ara del consistori urgellenc i per tant s'integra plenament en el traçat del nucli urbà. Concretament, és el tram des del punt quilomètric 88,630 fins al 88,965; és a dir, 335 metres.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, explicava durant la sessió plenària que aquest pas es duu a terme després que el Govern català i l'ajuntament urgellenc hagin fet un seguit d'actuacions d'adequació de la via. "El traspàs es formalitza un cop la carretera ja està en molt bones condicions", remarca.

Tots els grups municipals es van mostrar favorables a la cessió. En el seu torn de paraula, ERC va remarcar que el seu grup va presentar una moció per millorar la seguretat en aquest tram. "Esperem que servís per incidir en aquesta qüestió", va indicar la regidora Berta Vidal.

Integrat al cinyell verd

Cal recordar que els treballs d'asfaltatge del camí de la Palanca es van dur a terme el passat mes de març, a través Generalitat de Catalunya, que n'era fins ara la titular de la via. Posteriorment, s'hi ha pintat un pas de vianants, molt a prop de la sortida del pati de l'Institut Joan Brudieu.

Amb aquesta obra es culminava un seguit de millores al carrer, com ara l'enrajolament de la vorera nord i la construcció d'una llosa de formigó a la vorera sud, per facilitar l'accés a peu i donar continuïtat al cinyell verd de la Seu. La via permet donar la volta al nucli urbà de la Seu, ja sigui a peu o en bicicleta, al voltant de zones verdes o la vora del riu.