Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / CiU creu que Medi Ambient posa en perill trams de pesca

CiU creu que Medi Ambient posa en perill trams de pesca

Agustí López i Ramon Espadaler critiquen la polèmica amb els pescadors per la venda de tiquets L'oposició assegura que el sector turístic també està preocupat per l'actual gestió dels rius truiters
Corb marí al riu Segre
20/03/2009 16:32

CiU considera que la gestió de la pesca de riu que fa el Departament de Medi Ambient "està posant en perill molts trams de pesca catalans". El diputat Agustí López i el responsable de Medi Ambient de CiU, Ramon Espadaler, han acusat la conselleria d'"incompetència" per episodis com l'actual polèmica per la venda de tiquets.

López i Espadaler donen suport al punt de vista dels pescadors, segons els quals aquest començament de temporada s'està afavorint el furtivisme. En aquest sentit, recorden que els primers dies el nou sistema únic d'internet s'ha col.lapsat i la Direcció General de Medi Natural ha optat per permetre la pesca sense cap autorització durant tres setmanes. L'alcalde de Sort creu que s'ha arribat a aquesta situació per "l'absoluta manca de diàleg amb el sector". De la seva part, Espadalé creu que s'està "malmetent  mots anys de bona feina i de bones pràctiques impulsades per les diferents societats de pesca d’arreu del país, així com de la Federació Catalana".

Finlament, els diputats de CiU afirmen que constaten “el desànim i l’angoixa de les nombroses societats de pesca pel descontrol" en la gestió. El sector turístic i hoteler també els ha fet arribar, hi afegeixen, la “profunda decepció, així com la preocupació per les conseqüències que està tenint aquest desgavell en el turisme de pesca”.

Aquesta setmana mateix, la directora de Medi Natural, Núria Buenaventura, ha anunciat que modificarien la venda exclusiva per internet i que permetrien novament l'expedició de tiquets diaris en establiments de cada vall, com s'ha fet sempre. També s'estudia l'opció del telèfon 012 o bé del Servicaixa.