Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / CIU critica la negativa a senyalitzar els accessos al Parc Nacional d'Aigüestortes

CIU critica la negativa a senyalitzar els accessos al Parc Nacional d'Aigüestortes

27/03/2008 09:47

El diputat de CiU i alcalde de Sort, Agustí López, ha lamentat que el tripartit hagi rebutjat aquest dimecres, a la Comissió de Política Territorial del Parlament de Catalunya, una proposta de resolució de la federació nacionalista per a acabar amb “una anomalia del país com és la falta de senyalització, tant a la xarxa de carreteres de l’Estat com a les de la Generalitat, del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici”. Per això, Agustí López ha demanat al tripartit que “reflexioni, perquè aquest és un tema que s’haurà de resoldre tard o d’hora. El que demanem és de sentit comú”. El diputat nacionalista ha explicat que “tan sols hi ha un parc natural a Catalunya i no és normal que la xarxa nacional de carreteres no contempli en la seva senyalització aquest punt tant important”.

La petició debatuda aquest dimecres és una demanda realitzada en reiterades ocasions pels alcaldes de la zona. El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici està conformat per espais de les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Val d’Aran i Alta Ribagorça i rep un gran nombre de visitants que resulten vitals per a l’economia i el turisme de la zona. Així, per exemple, durant l’any 2006, 149.340 visitants van passar per l’entrada de Boí, 147.021 ho feren per l’entrada d’Espot (les dues entrades al Parc) i van visitar l’Ecomuseu del Pastor de Llessuí, situat a l’Oficina del Parc a aquesta població, 9.553 persones. Com ha assenyalat Agustí López, “molts d’aquests visitants són estrangers (Israel, Estats Units o Canadà) o s’acosten per primera vegada a la zona i sovint es perden per la complicada xarxa de carreteres”.

Més concretament, la proposta de resolució de CiU, rebutjada pel tripartit, demanava senyalitzar, abans de tres mesos, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a la rotonda situada a la cruïlla de les carreteres N-260 i C-14, a la ciutat pirinenca de la Seu d’Urgell. En segon terme, proposar a la “Demarcación de Carreteras del Estado” la senyalització del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a la cruïlla de l’autovia A-2 de Barcelona a Lleida amb la C-1312, que passant per Agramunt, Artesa de Segre i el Port de Comiols constitueix l’eix d’accés als dos Pallars des de l’àrea metropolitana de Barcelona. I, en darrer lloc, redactar un Pla de senyalística dels accessos al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a les xarxes de carreteres de l’Estat, de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Lleida i locals en el termini de sis mesos.