Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / CIU de l'Alt Urgell rebutja la portada d'aigües del Segre a Barcelona

CIU de l'Alt Urgell rebutja la portada d'aigües del Segre a Barcelona

La federació denuncia la falta de previsió del Govern en relació amb la sequera
Pantà d'Oliana
27/03/2008 12:08

El president de Convergència Democràtica de Catalunya a l’Alt Urgell, Ventura Roca, i el president d’Unió Democràtica a a comarca, Joan Orrit, han signat un manifest unitari de CIU en el qual s’oposen a la possibilitat d’un transvasament d’aigua del Segre cap a Barcelona. El document, subscrit per tots els responsables territorials i comarcals de la federació de la conca del riu Segre i els seus afluents, denuncia la falta de previsió del Govern en relació amb la sequera i critica “l’impacte negatiu del transvasament des de la capçalera del riu”.

Un altre dels punts que inclou el manifest assegura que “la situació actual de la conca del Segre és molt diferent de la que era fa uns anys, i no existeixen ni sobrants ni excedents d’aigua”. En aquest sentit, indica que “un transvasament suposarà un important greuge des d’un punt de vista ecològic, agrícola (sistemes de regadiu i abastament, en especial el canal d’Urgell i el Segarra-Garrigues), turístic, econòmic i sobretot social”.

En un altre ordre de coses, des de la direcció de CIU a l’Alt Urgell també es manifesta la preocupació per les formes utilitzades pel Govern català en la gestió de la portada d’aigües, i qualifiquen ‘d’inexcusables’ les contradiccions internes del tripartit.

CIU es compromet en el document a “treballar per bastir el màxim nombre de complicitats amb la resta de forces polítiques i socials del territori per fer front a una situació injusta, de greuge cap als ciutadans de les comarques afectades”.