Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / CIU de Valls d'Aguilar impugna la convocatòria d'un ple

CIU de Valls d'Aguilar impugna la convocatòria d'un ple

Els regidors de CiU no assistiran al plenari, previst per aquest divendres a dos quarts de vuit del vespre, perquè consideren que en cas de celebrar-se seria "un acte nul de ple dret" L'alcaldessa del municipi, Dolors Vidal, defensa la legalitat de la contractació del servei de secretaria i d'anunci de la sessió plenària
Jesús Bentanachs
09/05/2008 17:51

Els tres regidors de CiU de Valls d’Aguilar han presentat aquest matí al registre de l’Ajuntament el recurs per tal d’impugnar la convocatòria del ple previst per avui divendres. El portaveu del Grup Municipal, Jesús Bentanachs, ha explicat que la convocatòria que li va ser entregada el dimecres al vespre, no està signada per l’actual secretari, sinó per una altra persona que signa com a secretària accidental. Cal sumar-hi, a més a més, que la convocatòria no s’ha enviat dins del termini de 2 dies que estableix la llei.

Actualment, la plaça de secretari de Valls d’Aguilar està adscrita al servei de secretaria-intervenció del Consell Comarcal i es presta mitjançant el Servei d’Assistència Tècnica, competència de la Diputació de Lleida.

Bentanachs, portaveu del Grup Municipal i Conseller Comarcal, ha explicat que “tot i que l’Ajuntament ha expressat la voluntat de prescindir d’aquest servei, no ha seguit el procediment necessari i ha decidit contractar una persona, mitjançant un decret d’alcaldia, perquè exerceixi de secretària accidental saltant-se els preceptes legals que aquest procediment implica”.

Jesús Bentanachs ha manifestat que el grup de CiU no assitirà al ple ja que consideren que serà un acte il·legal perquè se celebrarà sense la presència del fedatari públic que correspon, i és qui té les funcions de redactar les actes i donar fe dels acords pressos.

Bentanachs ha afegit que “la setmana passada vàrem presentar un escrit a l’Ajuntament demanant a l’alcaldessa que convoqués un ple ordinari ja que es trobava fora del termini de tres mesos que estableix la llei com a termini màxim per celebrar un ple ordinari i ara que ha decidit convocar-lo, ho fa de manera totalment irregular i prescindint del actual secretari de l’Ajuntament impedint-li l’exercici de les seves funcions”.

L'alcaldessa del municipi defensa la legalitat del procés

L'alcaldessa del municipi de Valls d'Aguilar, Dolors Vidal (Progrés Municipal), ha defensat avui la legalitat del ple, de la convocatòria del plenari i de la contractació de la secretària accidental. En aquest darrer aspecte, Vidal ha explicat que des del dia 20 d'abril el municipi va renunciar als serveis del SAT del Consell Comarcal. Davant la impossibilitat que se'ls assignés un secretari a través del col.legi de Secretaris de Catalunya, el consistori va procedir a la contractació d'una secretària accidental pel procés de màxima urgència, per un període de tres mesos. Vidal qualifica aquesta acció "d'imprescindible" per tal que l'Ajuntament "no quedés aturat". La contractació es va fer el passat dia 5 de maig.

En relació al ple, Vidal manifesta que la convocatòria s'ha fet de forma correcta, i un cop s'ha tingut disponibilitat de secretari. L'alcaldessa ha atribuït el retard en la recepció de la convocatòria al fet que "probablement no s'ha trobat la persona a casa seva".