Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / CiU demana agilitar la construcció de la variant Adrall-Canturri entre La Seu d'Urgell i Sort

CiU demana agilitar la construcció de la variant Adrall-Canturri entre La Seu d'Urgell i Sort

Els diputats Albert Batalla i Agustí López recorden que aquesta infrastructura és una antiga reivindicació, fonamental per a donar un impuls al sector turístic i a l’industrial de la zona
Canturri
03/01/2008 20:50

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió i alcalde de Sort, Agustí López, i el diputat Albert Batalla, han presentat una proposta de resolució per tal “d’agilitar l’execució de la variant Adrall-Canturri de la carretera N-260 entre La Seu d’Urgell i Sort”. De fet, la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Foment va encarregar durant el 2006 una ordre d’estudi de la variant. Per aquesta raó, la proposta de resolució dels diputats nacionalistes demana al Govern de la Generalitat “dur a terme les gestions oportunes per tal que el Ministeri de Foment agiliti els tràmits que assegurin que l’expedient administratiu que ha de concloure amb el projecte d’execució de la variant Adrall-Canturri a la carretera N-260 entre Sort i La Seu d’Urgell es redacti amb la màxima urgència possible”.

A més, es proposa “crear abans de 6 mesos una comissió de seguiment de la redacció del projecte de la variant que integri representants dels municipis del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell que travessa aquest tram de la carretera N-260, de la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Foment i del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya”.

Tal com ha explicat Agustí López, el tram de l’Eix Pirinenc que comunica Sort amb La Seu d’Urgell és d‘uns 50 quilòmetres de distància però “es triga més d’una hora a realitzar el recorregut com a conseqüència del traçat obsolet de la via amb múltiples revolts i rampes que s’apropen al 20% de desnivell”. A més, cal recordar que es tracta d’una zona per on transiten gran quantitat de camions de transport de fusta europea que es dirigeixen cap a les dues serradores del Pallars Sobirà. La construcció d’aquesta variant que millori el traçat es fa necessària per aquesta important activitat industrial però també per tal “d’escurçar les distàncies entre el Pallars Sobirà i el futur aeroport d’Andorra-Pirineus que es projecta a La Seu d’Urgell”. Aquest aeroport és cabdal de cara al sector turístic de la zona i “un bon traçat per carretera suposaria un impuls també per al turisme al Pallars, per atraure visitants de la resta d’Europa interessats en el Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, per exemple”.

La construcció d’aquesta infrastructura és una antiga reivindicació dels Ajuntaments de Montferrer-Castellbó, de la Seu d’Urgell, de Soriguera i de Sort així com del sector turístic del Pallars Sobirà.