Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / CiU reclama agilitat en els ajuts als universitaris pirinencs

CiU reclama agilitat en els ajuts als universitaris pirinencs

Batalla denuncia que encara no s'ha obert la convocatòria per als estudiants d'enguany. També reclama que es primi el criteri de territorialitat
Selectivitat
10/12/2007 10:25

El diputat de CiU i primer tinent d'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha lamentat que la Generalitat de Catalunya encara no hagi obert la convocatòria d'ajuts a la mobilitat per a estudiants universitaris de l'Alt Pirineu i Aran corresponent al 2007. Albert Batalla ha demanat diligència a la Generalitat per ajudar les famílies pirinenques que tenen fills universitaris estudiant fora de casa i ha explicat que fa quasi un mes que s'hauria d'haver obrert la convocatòria d'ajuts.

Batalla ha explicat que 'normalment el termini perquè les famílies presentessin les seves sol·licituds s'obria durant la primera quinzena de novembre i es tancava abans del 15 de desembre. Aquest any en canvi, estem a punt d'arribar a les festes de Nadal, i el Govern encara no ha donat cap informació als estudiants del Pirineu i l'Aran'. Davant d'aquest fet, Batalla ha demanat diligència al Govern per tal que ben aviat es pugui ajudar a les famílies pirinenques que tenen fills universitaris estudiant fora de casa.

L'urgellenc ha volgut recordar també la petició que fa unes setmanes va formular al Conseller Huguet perquè els ajuts fossin de caràcter universal i no estiguessin sotmesos al nivell d'ingressos familiars. En aquest sentit Batalla ha destacat que 'de moment la resposta del govern per als pirinencs ha estat el silenci'.

Batalla va justificar aquesta petició explicant que el criteri territorial ha d'estar per sobre del criteri econòmic. En aquest senti ha afegit que 'no es dóna l'ajut pel fet de tenir més o menys diners, sinó pel fet que l'estudiant prové d'un territori on no té possibilitat d'estudiar presencialment una carrera universitària, i aquest fet comporta per les famílies despeses forçoses de mobilitat i manutenció, a banda de les despeses habituals de matriculació'.

Des de CiU s'ha recordat que en els darrers anys s'han quedat sense ajut un nombre cada vegada més elevat de famílies pel fet que el topall en el criteri de renda familiar és molt baix. Aquest fet, segons CiU, provoca que una família amb dos sous o amb un pis en propietat, molt probablement es quedi exclosa de l'ajut.