Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / CiU reclama novament l'ampliació del Parc d'Aigüestortes

CiU reclama novament l'ampliació del Parc d'Aigüestortes

Agustí López creu que la Generalitat s'ha desentès del compromís que va prendre el 2003
28/04/2008 16:47

El diputat de CiU i alcalde de Sort, Agustí López, ha presentat una Proposta de Resolució en la qual insta el Govern a “traslladar novament al Patronat del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici l’expedient de l’ampliació del parc als municipi de La Torre de Cabdella, de Vilaller, de Rialp i de Sort per a la seva aprovació inicial, tal com es va fer en la sessió de data 3 de desembre de 2003”.

El diputat nacionalista ha recordat, que “fa gairebé sis anys que diversos informes del Ministeri de Medi Ambient i del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya aconsellaven ampliar el territori del Parc, ja que l’espai tenia prou entitat, rellevància internacional i personal tècnic i administratiu com per eixamplar l’àrea protegida, així com per l’existència d’importants poblacions d’espècies protegides”.

Durant els anys 2002 i 2003 diversos ajuntaments, mitjançant acords adoptats a les corresponents sessions de ple amb el consens dels propietaris dels terrenys afectats, van sol·licitar l’ampliació del Parc Nacional en els seus respectius àmbits municipals. És el cas dels ajuntaments de Vilaller -amb l’espai de Bessiberri-, de la Torre de Cabdella, de Sort i de Rialp.

Agustí López ha lamentat, que “si bé a la primera sessió del Patronat, el desembre de 2003, es va procedir a l’aprovació inicial de les ampliacions proposades i s’acordà de trametre els expedients al Ministeri, després la Direcció General de Medi Natural va fer-ne cas omís i va comunicar un canvi de rumb, tot considerant absolutament inadequades les ampliacions plantejades fins al moment, malgrat que disposaven d’informes tècnics favorables”.

López recorda que “la Direcció General de Medi Natural va encomanar a un consulting ambiental extern la redacció d’un estudi de possibles ampliacions del Parc Nacional, que va donar lloc a una proposta que no ha estat gens ben rebuda per gran part dels Ajuntaments implicats”.

El diputat vol “desencallar la paràlisi a la que el govern Tripartit ha condemnat l’ampliació del Parc”, sobretot perquè “aquest parc nacional no és tan sols una figura de protecció de paisatges i ecosistemes de la Serralada Pirinenca, sinó un element de promoció del turisme cultural i de natura d’unes comarques de muntanya en les que es reflectirà amb duresa i intensitat l’actual crisi econòmica”.