Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / CiU reclama que s'atengui les reivindicacions dels municipis afectats pel traçat de la C-14 a l'Alt Urgell

CiU reclama que s'atengui les reivindicacions dels municipis afectats pel traçat de la C-14 a l'Alt Urgell

Albert Batalla recorda al Tripartit que Organyà, Oliana i Coll de Nargó al·leguen perjudicis d’impacte paisatgístic, comercial i ramader i destaca que “diàleg no vol dir consens”
Coll de Nargó
13/02/2008 19:48

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Albert Batalla, ha defensat davant la Comissió de Política Territorial celebrada aquest matí al Parlament, una Proposta de Resolució que establia “instar el Govern a atendre les reclamacions dels municipis afectats pel projecte del traçat de les variants de la carretera C-14”.

La mateixa proposta defensava, “tenir en compte les necessitats d’aquests municipis per tal d’arribar a un consens amb els Ajuntaments afectats, amb la ineludible audiència i participació de les associacions de comerciants, industrials i ramaders i les entitats socials i econòmiques dels municipis afectats, així com del Consell comarcal de l’Alt Urgell pel que fa a la realització del projecte de les variants de l’esmentada carretera”.

Batalla ha lamentat que aquesta iniciativa hagi estat rebutjada pels vots en contra dels grups parlamentaris que donen suport al Govern. El Tripartit ha justificat el seu vot en contra, afirmant que ja hi ha diàleg amb aquests municipis, però el diputat nacionalista ha destacat, que “diàleg no vol dir consens”.

Segons Albert Batalla, “la proposta de CiU anava més enllà del diàleg. No només proposem escoltar els municipis afectats, sinó prioritzar les seves reivindicacions, unes reivindicacions que el Tripartit avui per avui no prioritza”.

Respecte al segon punt de la seva proposta, el diputat nacionalista ha destacat que “des de CiU entenem que la construcció de les variants és positiva, però també defensem que cal buscar estratègies perquè aquestes obres no suposin un greuge econòmic pels municipis”.